2007. december 21., péntek

David Garrett

2007.12.21.péntek, a leghosszabb éjszaka...s holnaptól rövidül a sötét.


Érdekes kísérletnek voltam szemtanúja ma hajnalban a TV-ben. Egy - számomra eddig ismeretlen - ám világhírű hegedűvirtuózt David Garrettet, akit egyébként az utcán egy jópofa, kicsit lezser srácnak nézne "csak" az ember, mellesleg a világ legjobb hegedűse pillanatnyilag, - szóval ezt a fiút leültették egy nagy bevásárló központ folyosóján, eléje kalap, és elkezdett hegedülni /a mellesleg 1 millió Eurós hegedűjén/. Olyan csodásan, ahogy csak egy hihetetlen tehetségű művész képes. /Lásd a lenti videót!/ Egy óra alatt 33 Eurót dobáltak a kalapjába az arra járók. Amikor a riporter kérdezősködni kezdett, talán két ember akadt, aki felismerte, hogy ez a fiú itten az a fiú, aki a Royal Albert Hall-ban minden nap muzsikál, nem is kevés pénzért. A zene, a művész ugyanaz, csak ugye a körülmények… Elgondolkodásra érdemes történet...



13 megjegyzés:

  1. Ez gyönyörű...nekem nagy kedvencem,fantasztikus ahogyan játszik...
    Üdv...Eron
    http://eron.ingyenblog.hu/

    VálaszTörlés
  2. Kedves Aranyos Fodorka!

    Éppen keresgéltem a neten, hátha valami csoda folytán nálunk is kijön a Teufelsgeiger film valamilyen formában, amikor rábukkantam erre a bejegyzésedre. :)
    A bevásárlóközpontos videót ismertem, de ezt, amit belinkeltél, még nem láttam, szóval: köszönöm!
    Üdv, Éowyn
    davidgarrettfan.net

    VálaszTörlés
  3. Eowyn: Újra elolvastam, mit írtam 2007-ben (őrület MÁR 7 éve!!!)
    Azóta bizony sokat változott a helyzet, már én is "jól ismerem" ahol és amikor csak lehet megnézem (tévé, net) és bár a fiú sokat változott ez idő alatt, de még mindig azt hiszem, a világ egyik legfantasztikusabb hegedűse !! Nagyon kedvelem, s tudom, nem vagyok egyedül. Örülök, hogy ide-találtál ! Üdv:AF.

    VálaszTörlés
  4. Én 2009-ben, nagy kedvencem, Michael Jackson halála után fedeztem fel, a Smooth Criminal miatt. Nagyrészt kérésre kezdtem el most februárban egy helyre, az előző hozzászólásomban beírt blogba fordítani az interjúkat.
    Igen, biztos, hogy még vagyunk egypáran itthon is, akik szeretik, csak nem találtunk egymásra. Ha esetleg ismersz még magyar rajongókat, az nagyon jó lenne, ha szólnál nekik. A facebookon is csináltam magyar oldalt, és közben Stekker élménybeszámolóit is olvastam /stekker.livejournal.com/ :) A youtube-os kommenteknél, pl. a Csárdásoknál is körül kell néznem, azt hiszem :)
    Minél többen vagyunk, talán több az esély rá, hogy itt is lesz koncert. Éppen február közepe óta esz a méreg, hogy a novemberi bécsi koncertre már akkor nem kaptam jegyet ... :S

    VálaszTörlés
  5. Nos, így első pillantásra nem tudok ismerőseim körében olyant, aki rajongója lenne - habár azért ismert a neve. Tudod, az én korosztályom már nem nagyon gondolkodik (még magyarországi) koncertekre utazásban(sem).
    Oldaladat ettől függetlenül figyelni fogom, mert személy szerint engem érdekel ennek az embernek az élete/sorsa, és továbbra is nagy örömmel hallgatom a muzsikáját, csodálva a technikáját.

    VálaszTörlés
  6. Örülök, hogy őrá is rátaláltam Nálad!
    Bár nem vagyok komolyzene rajongó és ismerő, de az ő előadásában a művek varázslatosan hatnak.
    Gyakran látom az utóbbi időben a tv-ben és mint ember is egy igen szimpatikus személy. Szívesen hallgatom a megnyilvánulásait is.

    VálaszTörlés
  7. Való igaz Kavics - a szövege is tetszik, normális, földön járó - nem valami elszállt-agyú - habár igazán lehetne a tudása miatt az is. Kedvelem a fiút.

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok!!! Végül sikerült eljutnom a november 1-jei bécsi koncertre. Készen van a beszámolóm, fotókkal, videókkal. Ha érdekel, adom a linket :)

    VálaszTörlés
  9. Jön valaki május 3-án a bécsi Brahms koncertjére? :)

    VálaszTörlés
  10. Szia Eowyn ! Belinkelnéd ide a bécsi koncertet ? Én biztos nem megyek Bécsbe - de van egy olyan érzésem, hogy olvasóim közül más sem. Neked örömteli szép élményt és nem mellesleg, kellemes ünnepeket kívánok !

    VálaszTörlés
  11. A bécsi koncertbeszámolómat ide írtam: http://www.davidgarrettfan.net/2014/11/varazslat-becsben-elmenybeszamolo.html
    Amúgy minden korosztály jelen van a koncerteken, soha nem mondd, hogy soha! :) Kellemes Ünnepeket kívánok!

    VálaszTörlés
  12. A közelgő koncertekről itt írtam ismét, köztük a bécsi klasszikus is: http://www.davidgarrettfan.net/2014/12/david-hozzank-legkozelebb-2015-ben.html
    Kellemes ünnepeket kívánok Neked is!

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm a jókívánságot, én is kellemes ünnepeket kívánok. És hát bár neked lenne igazad - ha vinne valaki, azért csak csak elmennék én Bécsbe :-)

    VálaszTörlés