2007. december 21., péntek

Grafológia

2007.12.21.péntek

A betegség az írásképből is kiolvasható
A grafológia, mint eszköz segítségével általános képet kaphatunk egy személy jellemét, testi-lelki-szellemi állapotát tekintve. A teljesség igénye nélkül pár példán keresztül mutatom be a grafológus munkáját, a kézírás elemzésének módját.



A munkából, tanulásból, magánéletbõl eredõ túlterheltség az írásképen világos nyomokat hagy.
- változik a betûk mérete: kisebb lesz - lassul az írás sebessége: a vonalak végig vastagok, a sorok, szavak vonala hullámos lesz - a végvonalak rövidülnek, esetleg teljesen eltûnnek, ez a tartalék energiák hiányát jelzi - a betûk közti kötõvonalak egy vízszintes vonal képét jelenítik meg, ezt írásban elég nehéz elmagyarázni, talán úgy írható le mintha egy kifeszített dróton ülnének, illetve arról lógnának a betûk az úgynevezett középsõ zónában (magánhangzók helye). Ez a szív túlterheltségére utal. Ez a jel az írásban nem gyakran jelenik meg, ezért már egy-kétszeri felbukkanása is igen komoly figyelmeztetés. - a hajszálvonalak megjelenése az energiák átcsoportosítását jelzi, ekkor a túlterheltség miatt a szervezet onnan von el energiát, ahonnan tud. Az alsózónában lévõ hurkok, vonalak (g betû hurka, p betû szára) képének változása maga a jel. Ekkor ezek a vonalak vékony, pipaszerû vonalként kapcsolódnak az utánuk álló betûhöz. - az oldalról, vízszintes irányban összepréselt betû azt mutatja, hogy a külvilágból érkezõ nyomást az illetõ személy milyen mértékben képes még elhárítani. A teljesen összenyomott írás szintén komoly figyelmeztetés, a személy nem terhelhetõ tovább.
A fent felsorolt jelek más jelekkel kombinálva is megjelenhetnek, másmás problémára utalva. Nagyjából úgy kell elképzelni a jeleket, mint az orvostudományban a tüneteket, bizonyos tünetek különbözõ betegségekre utalhatnak attól függõen, hogy milyen más tünetekkel együtt jelentkeznek.

A fájdalom jelei
- a karikák: elsõsorban a kerek betûkben (o, a) érhetõk tetten a betû vonalán (rajta), illetve a betû vonalában (mint egy gyöngyszem a fonálon) megjelenõ különbözõ méretû körök. Ezek méretüktõl, helyzetüktõl, elhelyezkedésüktõl függõen másra utalnak. Ide tartozik például a törzs területén megjelenõ görcsös fájdalom jele, ami szintén helyzetétõl függõen utalhat a gyomor, mellkas, stb. területen jelentkezõ fájdalomra.- a szúró, nyilalló fájdalom jele az ovális betûkbe behatoló tûszerû vonal, ami az ovált megelõzõ betûtõl indul. Itt is megállapítható a fájdalom helye.

Belsõ szervek
Belsõ szerveink problémái különbözõ középzónás betûkben jelennek meg. Ez fõként az o, és az a betûk tipikus elváltozását jelenti. A vese, a szív, a máj, a tüdõ, stb. megbetegedései különbözõ módon formálják át az eredetileg "szabályos" kerek betût. Ha egy tipikus, pl. tüdõ jel megjelenik, meg kell nézni, hogy társul e hozzá a fájdalom, illetve a gyulladás jele. A gyulladás az adott betû vonalának megvastagodása. Ha a tipikus szervi jel és a fájdalom is jelen van, de a gyulladás jele hiányzik a probléma súlyosabb jellegû, a gyulladás jelének megléte a probléma akut voltára utal. Ha a betûben az elváltozás jelen van, de mind a fájdalom, mind a gyulladás hiányzik, akkor az, az adott terület megbetegedésének hajlamát jelzi. Konkrét jele van még ezeken kívül a csontkopásnak, csontritkulásnak, vérnyomás problémáknak, érszûkületnek, fejfájásnak (gyakori fejfájás), daganatos elváltozásnak, stb. is.

Az íráskép megváltozása
Bizonyos problémáknak konkrét jele nincs. Ilyen az alkohol, a különbözõ szerek okozta függõség, illetve azok használata. De ide tartozik a nõk áldott állapota is. Bizonyos eredményeket már ezekben az esetekben is elértek, de ezek nem egyértelmûek. A szerekkel kapcsolatban a probléma beazonosítható, de nem egyetlen konkrét jel segítségével, hanem az egész íráskép általános megváltozása által.
Azt nem ajánlanám senkinek, hogy ez vagy más cikk alapján elemezze az írását, és esetleg messzemenõ következtetéseket vonjon le egészségi állapotát tekintve. Arra azonban mindenkit bátorítanék, hogy egy nagyítóval nézze meg az írását, esetleg hasonlítsa össze egy félévvel azelõtti írásával, érdekes dolgokat vehet észre. Jó böngészést és jó egészséget kívánok mindenkinek. Ne felejtsék el: ha valamirõl nem veszünk tudomást, az attól még létezõ dolog lehet.
Szerző: László Krisztina grafológus /Vital.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése