2008. március 18., kedd

Csíp-csíp / nem csak a csóka.../

2008.03.18. kedd
Azért szeretem a netet, mert az ember gyereke mindig felfedez valamit kóborlása közben ! Most is találtam egy lapot, http://www.medimix.hu/index.php valóban sok érdekes és talán hasznos dologról is olvashatsz benne, ide csak egy olyan infót másolok, ami engem meglepett, mert nem tudtam róla.
Én a méh vagy/és darázs-csípéseket vöröshagymával szoktam "kezelni", de fogalmam nem volt róla, hogy a bőrbe jutó váladékok kémhatása különböző, s emiatt másféle kezelést igényel/né/nek...





Méhcsípés (savas váladéka van) Használjon gyenge lúgos oldatot, pl. szódabikarbónát, szalmiákszeszt, hogy közömbösítse a savas kémhatást. Méhcsípésnél a fullánk általában a bőrben marad! Darázscsípés (lúgos hatása van) Használjon gyenge savas oldatot, például ecetet, citromlevet, hogy közömbösítse a lúgos kémhatást. Amennyiben nem tudja, hogy méh vagy darázs csípte meg: Használjon antihisztamin (antiallergén) hatású krémet. Használjon sebészeti alkoholt vagy hideg borogatást (jeget törülközőbe csomagolva), hogy az ödémát, duzzanatot csökkentse.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése