2008. május 20., kedd

Bodzaszörp

2008.05.20.kedd
Akit esetleg érdekelne, íme a nálunk nagyon népszerű bodzaszörp receptje:






10 szép, nagy /lehetőleg virágporos/ bodzavirágot szedünk, valami védett helyen, semmi esetre se útszélen, vagy bármiféle autós forgalom közelében… Beletesszük egy 5 literes nagy üvegbe /én lemosatlanul teszem el, megbízható helyről szedve, hogy a virágpor se vesszen teljesen kárba/ 15 dk cukrot megpirítunk világosbarnára, felöntjük 4 liter vízzel, hozzáadunk még 85 dk cukrot, és felforraljuk. A forralás végén beleteszünk 2 kávéskanál borkősavat és egy citromot felvagdalva. Ráöntjük a bodzavirágokra és 2 napig állni hagyjuk. /Nem kell kevergetni/ Leszűrjük, ismét felforraljuk, üvegekbe töltjük és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. Akár a következő bodzaszezonig is eláll. Ha csak friss fogyasztásra szánjuk, nem szükséges másodszor is felforralni, a hűtőben elég sokáig eláll úgy is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése