2008. május 14., szerda

Lakshmi

2008.05.13.szerda

 Tudom, hogy nem a legfrissebb hír, hiszen valamikor tavaly novemberben volt a műtét, de én tegnap este láttam az egész sztoriról egy két és fél órás filmet. /rtl2.de/ Mondhatom, minden tekintetben lebilincselő volt. Egyrészt az elmaradott, de mélyen vallásos világvégi indiai kis faluban élők reakciói, másrészt a szülők hozzáállása, és nem utolsó sorban az az orvosi bravúr, melyet igen részletesen láthattunk. Élmény volt ez a film. És végső konklúziója tán az édesapa kétszer is elismételt mondata: "Két kézzel és két lábbal is a kislányom nekem istennő marad".
. 
Sokan a hindu istennő, Vishnu reinkarnációnak tartják azt a nyolc végtaggal született indiai kislányt, aki ha felnő, talán megtisztelőnek érzi majd eme feltételezést.

Különös egybeesés: Lakshmi Tatma a négykarú hindu istennő, Vishnu ünnepén született.
Ahhoz azonban, hogy egyáltalán megélje a felnőtt kort, a kislányon egy 40 órás, életmentő operációt kellett végrehajtani.

Lakshmi Tatma ugyanis soha nem tudott volna járni, és 12 éves kora körül meghalt volna, ha négy fölösleges végtagjától nem szabadítják meg az orvosok.
A vallásos hindik számára egyértelmű, hogy Lakshmi csakis egyik legfőbb istenük reinkarnációja lehet. Ám vallás ide vagy oda, a kislány számára inkább nyűg, mint áldás a természet ezen furcsa játéka.
A medencéjénél hozzánőtt, ikertestvérétől visszamarad plusz végtagokkal és egy fej nélküli fél testtel létezni nem áldás, és ezzel az édesanyja, Poonam is tisztában van.
"Ő egy csoda, Isten különös áldása, de egyben a lányom is, és tudom, hogy így képtelen lenne a normális életet élni" - mondta az asszony.
Tatmán egy 30 fős indiai orvoscsoport sikeres életmentő műtétet hajtott végre, hogy a kislány ezek után képes legyen teljes életet élni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése