2008. szeptember 2., kedd

Kertrendezés


Ma nagyon rövid leszek, komoly feladataim vannak. A holdkalendáriumból kikerestem, hogy a mai és a holnapi nap különösen alkalmas a virágok ültetésére, azért teljes erőbedobással átalakítom a kis kertemet, amit már tavaly is terveztem, aztán valahogy akkor elmaradt. Vicces ennek a holdkalendáriumnak az ügye, gyorsan, röviden ezt még megírom. Kaptam egyszer egy cserepes törpeszegfűt. Igaz, hogy kertbe-ültethetőként árulják, de hát tudom én, ezek a virágok többnyire mégis rövid életűek, kicsit tovább nyílnak, mintha valaki egy csokor szegfűt vett volna. 
Na mindegy. Gondoltam, annyit segítek neki, hogy legalább egy nagyobb cserépbe teszem. Ez az esemény épp egy olyan napon történt, amit más okból kifolyólag megjegyeztem. S láss csodát, a szegfű nekiindult ! Nőtt is, de főképp virágzott ! Egymás után hozta a szép, illatos kicsi virágait ! Ez két éve történt. Kint telelt – először ettől is féltem, de nem törtrét baja. Ma is megvan.
Aztán valami más alkalommal a holdnaptárban kerestem valamit, s valahogy eszembe jutott ez a virág. Mivel ugye tudtam az átültetés napját, megnéztem, s láss csodát, arra a napra az volt írva, hogy igencsak alkalmas a virágültetésre. Hát azóta én, ha módomban áll, megnézem ezt a kalendáriumot, s igyekszem ehhez igazítani a virágaim ültetését. Tudom, egy kertész biztos jót nevetne rajtam – de én hiszek benne. Na szóval ma ezért van átültetős kertrendezés. Amúgy meg nyílnak az imádott őszirózsáim ! 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése