2009. március 2., hétfő

Vacak vasárnap

Biztos tudod, milyen az, amikor már a reggeli első lépésnél, mozdulatnál, levegővételnél érzed, hogy ez a nap nem a te napod lesz. Semmise fáj, és valójában csodaszépen süt a nap, amikor felhúzod a redőnyt, és nem forralod túl a mikróban a kávét, a kenyér is rendesen pirul, …
Aztán egyszer csak jön az első villámcsapás, valamit elböksz a blog-anyag felrakása közben és vért kell izzadnod, mire kijavítod. Aztán felállsz a székről, s majd összerogysz, mert hirtelen olyan fájdalom áll a forgódba. És akkor levered a kávésbögrét /szerencsére már csak üresen…/ A kutya nyüszögni kezd, hogy itt az ideje a sétának. De nincs is igazán kedved hozzá. Unod már a háztömb körüli mászkálást, ám valahogy messzebb menni sincs kedved. 
Aztán rászánod magad, és ülsz öt percig a kocsiban, mert nem tudod eldönteni, hová is menj ? Nekiindulsz, de 500 m múlva rájössz, hogy a fényképező s a mobil mégiscsak az előszoba szekrényen maradt. Persze visszamész érte. És jobb ötlet híján elindulsz fel a hegyre. Valahol megállsz. Jó, menjünk a Sóshegyi kilátóhoz. /Legalább valami konkrét terv…/ 
Fotózol, mint a megszállott. De igazi örömöd nincs is benne, mert tudod, már előre tudod, hogy a legjobb képek biztos nem fognak sikerülni, és erre majd csak délután fogsz rájönni, amikor a gépen fel akarod dolgozni. A kutya se viselkedik valahogy „rendesen” mögötted kullog, orrát lógatva. Tán érzi a belső feszültségedet ? – Na legalább emiatt is furdalhat a lelkiismeret, hogy még a kutya örömét is el tudod rontani. Havas a hegy, megcsúszol, majdnem elesel és kiejted a fényképezőt. Még jó, hogy behúzott objektívvel. Eléred a kilátót, de bánt, hogy a kutya nem tud veled feljönni a toronyba, te viszont mindenképp menni akarsz pár fotót onnan fentről is csinálni. 
Önző dögnek érzed magad, megállás nélkül kiabálsz lefelé a kutyának, hogy „mindjárt jövök”. Szerencsére se közel, se távol nincs ember.… Aztán visszamész a kocsihoz, beülsz és végre, végre, végre keserves sírásra fakadsz. Kicsit átkozódol, kicsit szidod a világot, az Istent, a sorsot… aztán a hüppögés utáni csendben egyszer csak meghallod egy madár énekét, eszedbe jut a tegnapi madárdalos este a gép előtt, és valahogy kezdenek eltávolodni tőled a bánatok. 
Észreveszed, hogy valami csodaszép kék az ég, nem baj, ha nem tudod lefotózni, a szívedben még hazaviheted. Lassan elindulsz a kocsival, letekerve az ablak, és jön, jön feléd az ázott langyos föld illata. Hirtelen meghatódsz a ködbe burkolózó Hármashegy meg Zengő látványától. Egy kanyar után megállsz újra, bocsánatot kérsz a kutyától, megsimogatod, veszel egy nagy levegőt, és hazaindulsz. 
Sokkal nem vagy jobban, de valamivel mégis… Persze azért délutánra jutott kis öröm, itt vannak az okok: 


Ilyen a havas és hóvirágos erdő
 

Szirma csukva még...


Őrá már süt a nap


Egy hónap múlva itt csupa zöld lesz minden a medve-hagymától


A Sóshegyi kilátó


Kilátás a Tubesra.Reméljük nem épül itt meg a radar..


A lapisi  7 kő emlékmű



Nyomolvasás:


Nyuszi


.
 Róka



Őz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése