2009. május 12., kedd

Vitamin

Tudom én, hogy semmit sem kell elsőre elhinni… Ám nem is először találkozom a témával. Nézem /inkább hallgatom/ ma a korareggeli tvműsort /RTL Punkt6/ és mit hallok ? Azt, hogy valahol valamilyen tudósok megállapították, hogy a mindenféle multivitaminok rendszeres szedése többet árt, mint használ.  

Pár éve jelent meg egy könyv Dr. Lenkei Gábor: Cenzúrázott egészség címmel. Talán az volt az első találkozásom a témával, mert én addig még sosem hallottam, hogy egy orvos azt mondja: Ne szedjen vitamin-készítményeket ! Mondjuk aztán eléggé meglepődtem, amikor az említett szerzőnek új boltja nyílt a városunkban /is/ és mit árulnak ? Na mit ? Vitaminkészítményeket. Nem X és nem Y gyárak gyártmányait, hanem az általa ajánlott termékeket /nem tudom, ő gyártja-e?/  
Na most aztán bajban lennék, ha egy vitaminzabáló egészségőrült lennék /mellesleg van ilyen ismerősöm, akinek a nap semmit se ér, ha nem veheti be megszokott vitaminkombinációját/. Én rendszeresen semmit se szedek, bár tény, hogy a legutóbbi megfázásnál a patikus ajánlatára a Kalmopirinhez vettem egy adag C vitamint is, de ezzel aztán kész. Csak úgy elgondolkodtam ennek a hírnek a kapcsán, hogy hányszor, de hányszor vagyunk itt mi átverve azért, hogy mások zsebében csörögjön a pénz…. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése