2009. június 16., kedd

Inkább hallgasd

A görög szülőktől 1946-ban Egyiptomban születetett világhírű énekes Demis Roussos ma ünnepli 63. születésnapját. /A csoda gondolta volna, hogy ilyen „fiatal” ! / Roussos örökre letette a névjegyét a rocktörténelemben az Aphrodite’s Child tagjaként, de azzal is, hogy dalait megszámlálhatatlan nyelven adta elő. A hatvanas években az egyik legütősebb rockénekes volt. Az Aphrodite’s Child elég hosszú ideig volt sikeres ahhoz, hogy mintegy 240 televíziós szerepléssel, három lemezzel büszkélkedjen és azzal, hogy világhírűvé tett két görög művészt: Demis Roussost és a billentyűs-zeneszerzőt, Vangelis Papathanissiou-t. Roussos karrierje a zenekar feloszlása után is szárnyalt, hiszen további ötven millió lemezt adott el. Fiatal kora ellenére egyik slágert írta a másik után. Kevesen voltak, akik nem ismerték a My Reason-t, a Forever and Ever-t, a Goodbye My Love, Goodbye-t, az I Need You-t, a Lost in Love-ot. Az énekes nehezen tudott egy helyben maradni. Egy időre például az Egyesült Államokba költözött, ahol az ott készített albumával azonnal az amerikai TOP40-es listára került. Amikor visszatért Európába, egy olyan egyedi kísérlettel állt elő, amely a new age sítlust keltette életre öt földrész tradicionális hangszereivel. Több éves szünet következett, majd sok évvel azután, hogy egyetlen felvételt sem készített, egy producer rábeszélte, hogy térjen vissza a gyökereihez, és adjon ki egy rockalbumot. Azt ajánlotta az énekesnek, hogy hallgasson meg néhány szerzeményt fiatal, tehetséges, de még ismeretlen zenészektől. Ezek a fiúk modern hangszereléssel ruházták fel a tradícionális Beatles és Aphrodite’s Child hangzást. Így indult el újra karrierje./mymusik.hu/

4 megjegyzés:

 1. Bár vagy 15 perccel "túlléptem" a magamnak engedélyezett "időt" - így aztán csak röviden. [ Épp' elég nekem, hogy kaptam a napokban mindenféle "zenéket" ( pl. Pavarotti) - ill. olvasom, mibe került Pécsnek az a másik énekes ? - ( eszembe nem jut a neve most... P.Domingo ?...] - így aztán reménykedem : D.M-et csak-csak nem hívják ide ? ( PEK 2010) - mellesleg ( volt időszakom- anno) amikor "bejöttek nálam" : a KELLY FAMILY ?- vagy valami ilyesmi. (Emlékezetből : persze, van D.M. lemezem is ?.... valahol...
  Bocs' ki látta tegnap este azt a " kappanhangú" (?) világhírű (?) - debreceni (?) énekesünket ?- (tv.) - ( állítólag nincs kasztrálva ) - stb.
  ***********************************************

  VálaszTörlés
 2. (Jó kérdés, kivel mi lehet ?- nem kell elhinni, de én megint kb. +32,5C°-t mértem árnyékban.) Jelenleg semmi remény,hogy jönne a front ?- stb.)
  Szerencsére bent eléggé hűvös van (?) - majd végigaludtam a napot ! - (pedig mémelyik műsor csak-csak tartalmazott új információkat (?) - 1956' ) - (+elég sok régi film) -
  Lustaságom pótolandó :
  2009.június (25.hét)
  15./hétfő = 0
  16./kedd: 1931 Eörsi istván
  17.(szerda: 1927 Sütő András
  18.csütörtök: +1936 Maxim Gorkij
  19./péntek : +1979 Passuth László / +1993 Willam Golding
  20./szombat: 0
  21./vasárnap: 1905 Jean-Paul Sartre
  Fénykép : Szilágyi istván
  Idézet :
  " Időnként meg szoktuk ölni egymást. Van, hogy csak száz évben egyszer. Van,hogy gyakrabban: húsz - harmincévenként. Merthogy nem hiányzunk egymásnak. Legalábbis ezt szoktuk hazudni magunknak,amikor kinyírjuk a másikat." (Szilágyi istván)
  ********************************************

  VálaszTörlés
 3. Miután őszinte szoktam lenni,én nem igen szeretem a hangját.Természetesen ez nem azt
  jelenti,hogy tehetségéből,nagyságából ez bármit is levonna.Operai tenorban is az un.hős tenort szeretem/ pl.Simándy/,de leginkább a bariton férfihangot.
  Ellenberger nagyon jó fogyókúrás könyvet írt,
  70-es években,igen drága volt,egyik kolléganőm megvette,innen tudom.

  VálaszTörlés
 4. Ez a magyar szoprán tulajdonképpen megmagyarázta,hogy miért tud ilyen hangon énekelni,és fejleszteni is lehet./Régebben láttam egy filmet,amiben a gyermek magas hangu fiúk kasztrálásáről volt szó,borzalmas látványt nyújtott,egy hordóban ültek és dőlt belőlük a vér.Brrrrrr!!!!

  VálaszTörlés