2009. június 17., szerda

Pécs, Tettye völgy csapadékvíz elvezetési gondjai

Nagyon kíváncsian várom az Ágoston tér és a Vince utca környékének átépítését - melyre állítólag a közeljövőben sor kerül. Ugyanis:
Már sok sok évvel ezelőtt, a Tettye patak föld alá kényszerítésekor is szóvá tettük, hogy a tervezett víznyelők nem lesznek elegendőek az ott nagy esőzéskor levonuló vizek elvezetésére. /Volt egy nyilvános megbeszélése a terveknek, csak azt nem tudom, miért, ha nem vették figyelembe az ott lakók véleményét. Hiszen ha valaki, mi nagyon jól tudtuk, miképp viselkedik nagy esőzések után a patak.../
Természetesen az eredeti tervek kerültek kivitelezésre. Sajnos, nincs olyan fotóm, melyen látszana az utca torkolatban MINDEN esőzéskor keletkező tó - amit a kisméretű és hamar eltömődő nyelők nem képesek levezetni. A tegnapi jeges felhőszakadás után ma reggel arra jártam, fotómasinámmal a táskámban, lefényképeztem azt a lehetetlen helyzetet, ami ma ott látható, ami a bajok oka.
Persze nem tudom, hogy ér-e ez valamit, azon kívül, hogy az én fejemből kiengedek ennek közzétételével egy is gőzt...
Az első, egy régebben készült kép, csak jelezni akarom ezzel, hogy miről is beszélek. Ez az utca vezeti le az egész Tettye-völgy ÖSSZES csapadékvizét !!!
És akkor itt láthatjátok, azokat a tényleg néhány centis kis rácsokat és nyelőket, illetve a kb. 80 cm átmérőjű kör alakú, állandóan szeméttel teli és eldugult víznyelő képét, amit panaszlok:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése