2009. június 2., kedd

Süni

Tudom, hogy jutna mára szomorú hír is - a Brazil partoknál tengerbe zuhant repülőgépre gondolok, melyen magyarok is utaztak – ám erről azt hiszem már mindenki tud. Ezért aztán inkább egy pici helyi érdekességet mutatok. @x talált és fotózás után a közeli rétre menekített egy sünit:

A sünről itt olvashatsz: http://arpi.theater.hu/joweb/html/gyoparos/allatvilag/emlosok/hasznos/sun.html Én nem is tudtam, hogy több, mint 100 éve védett állat !

Romhányi József: Egy boldogtalan sünnek panaszai a halovány holdnál - Sanyarú sors, te szabtad rám gúnyámat, céltábláját az emberek gúnyának. Engem senki sem cirógat, becézget, mert a bőröm egy kicsikét recézett. Hogy irigylem a nercet, a hódokat! Nekik kijár elismerés, hódolat. Hányszor kértem a bennfentes rókától, hogy legyen az én ügyemben prókátor. Könyörögtem: "Szólj a szűcsnek, bátyuska, protezsálj be prémesállat státusba!" Vagy vegyen be legalábbis bélésnek... De hiába! Nem enged a kérésnek. Értékemért agyon sose csapnának, nem kellek én se muffnak, se sapkának... Így kesergett sündörögve, bujkálva, Míg egy fakír nem került az útjába. Az felkapta, gyönyörködve vizsgálta: - Jössz a szögeságyamra, te kispárna!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése