2009. július 17., péntek

Kerti képek

Barátnőm férje sajnálatos módon kórházba került. Miután kellőképp kiaggódta magát szeretett társa miatt, s miután a beteg állapota stabilizálódott, első gondolata a kert volt. A kert, ahol semmi sincs tekintettel egy váratlanul bekövetkezett bajra. Érik, nő, minden, aminek ilyenkor kell. Engem kért meg, hogy vigyem már ki a kertbe, /kb.25 km/ le kellene szedni a beért dolgokat. Eredetileg azt gondoltuk, kajszit kell zömében szednünk, ez azonban elmaradt, tekintve, hogy a kajszik ott még nem alkalmasak a befőzésre. De ezen kívül aztán szüreteltünk mindenből, alma, barack, szilva, paradicsom, cukkíni, kukorica, uborka, zöldbab. Mint a képen is láthatod: Miután elvégeztük a munkát, jöhetett az én szórakozásom, kicsit fotózgattam. Igaz, hogy erősen sütött a nap és fújt a szél, de azért mégis sikerült pár képem. Most ezek közül néhánnyal dicsekednék:
Aztán mire hazaértünk, olyan meleg volt már, hogy azt hittem elolvadok. Viszont tegnapra volt betervezve, hogy a még hátralévő két kisebb futószőnyeget kitisztítom. /Előző napokban végeztem több másik szőnyeggel – ezt a munkát évek óta házilag, nagynyomású autómosóval csináljuk, amikor 35 fokos meleg van, és a szőnyeg hamar megszárad./ Szóval nem akartam az utolsó darabok tisztítását halogatni, a tűző déli napon megcsináltam. Hát majdnem elepedtem…
Mivel reggel már fél 4-kor felébredtem, bevallom, nagyon jólesett az ebéd utáni csendes pihenő. Aztán elmentem egy kis görögdinnyéért, ami most már egészen elfogadható áron /95.- Ft/kg/ kapható a piacon. Egyre csak azokra az emberekre tudok gondolni, akik ebben a rettentő hőségben kemény fizikai munkát kell, hogy végezzenek. Komolyan mondom, nem is tudom, hogy bírják ? Egy irodában sem kellemes, az asztal mellett ülve, hát akkor még fizikai munkát végezve… Szóval ilyenkor kifejezetten jó nyugdíjasnak lenni.
Utóirat: ebben a rémséges melegben nem volt lelkierőm kenyeret sütni. A dinnyével együtt vettem egy kilós félbarna kenyeret. Gyerekek, hogy tudjátok Ti ezt a rágós-ízetlen, csak formájában kenyérre hasonlító ízét megenni ???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése