2009. szeptember 19., szombat

Csendes szombat

Olyan tevős-vevős volt a mai nap. Reggel piac, de csak gyorsan a tejért mentem le. Szerencsére még tele vagyok gyümölccsel, paprika, paradicsom is van – barátaim jóságának és túltermelésének köszönhetően. Ezerszer köszönet érte ezúton is – ha esetleg olvassák ezeket a sorokat.

Aztán egy lazább takarítás, majd egy kis gépezés, aztán kigondoltam, sütök egy kis sós-stanglit, hátha váratlan vendégeim érkeznek. Hát micsoda szerencse, hogy a vendégek nem jöttek, mert égtem volna, mint a Reichstag…
Ezerszeres átok az E-On-ra ! Tele a puttonyom velük. Az elmúlt kb. egy évtizedben olyan mértékben romlott a gázszolgáltatás minősége, hogy az elképesztő. Az ár már a csillagokban, de a gáz minősége csapnivaló. Különösen szombaton és vasárnap. Szóval betettem a süteményt, hatszor ránéztem, még nem jó, még mindig nem jó… aztán jöttek a szomszéd gyerekek papírhulladékért… aztán mire visszajöttem, elégett az első tepsi… A másodikkal majdnem hasonlóan jártam, de az „csak” barnább lett a szükségesnél, kidobnom nem kellett, de nem dicsekedtem volna vendégek előtt vele. Majd én elmajszolom.
Nem értem én ezt, a gáz ára folyamatosan emelkedik, a minősége, a nyomása, vagy fűtőértéke, vagy mittudménmije meg folyamatosan romlik. Télen régen a nagyobb hidegben is elég volt 3-4-re felcsavarnom a konvektort, dőlt a meleg. Most már évek óta ha azt akarom, hogy kicsit jobban fűtsön, hát 6-7-re kell állítanom.
Én ugyan nem tudom, technikailag mi ennek az oka…. De én, mint fogyasztó, igenis átverve érzem magam. Tehetetlennek és kiszolgáltatottnak. Ámbár állítólag hamarosan lehet majd szolgáltatót váltani – de be kell valljam, nem sokat várok ettől a lehetőségtől. Manapság olyasmi, hogy az ügyfél járjon jól – hát olyasmi NINCS.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése