2009. szeptember 22., kedd

Tanulságos kísérlet

Németországban végeztek egy „kísérletet” : egy forgalmas főút szélén felborítottak egy roncsautót, szétdobáltak alkatrészeket és kifektettek az út szélére egy nőt, akire mindenféle sérüléseket preparáltak. A bozótosban elbújtak a kamerákkal és vártak. 13 autó száguldott el a szemmel láthatóan súlyos sérült balesetes mellett, mire a 14-dik /egy fiatal nő/ megállt és segíteni akart.
A kísérletet egész nap folytatták, így az összesített eredmény az lett, hogy a baleset mellett csak minden hetedik autó áll meg. Szomorú eredmény. A műsorban egyébként az autósok részére volt egy rövid kis bemutató is, miképp kell viselkedni, mit is kell tenni, ha ilyen sérülttel „találkozik” valaki.
Úgy tudom ilyen esetben a segítségnyújtás nálunk is kötelező. Azt azonban most tudtam meg, hogy /legalábbis Németországban/ ha megfelelő indokod van, akkor elégséges, ha segítséget hívsz – pl. telefonon, vagy a legközelebbi alkalmas helyen. /Ilyen eset: pl. éjjel egy nő, egyedül tapasztalja a balestet és fél kiszállni a kocsiból./


Kép: http://tuzoltosagerd.hu/e107_images/newspost_images/20090423t.JPG  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése