2009. október 21., szerda

Fekete fehérre

Németországban „Fekete – fehérre” címmel most készült el egy rejtett kamerás dokumentumfilm, ami a rasszizmusról szól. Egy ismert német újságíró/író - Günter Wallraff - négernek maszkírozva járja be Németországot, s keserű tapasztalatokat gyűjt a társadalom reakcióiról. Én a TV-ben láttam részleteket is.

http://209.85.129.132/search?q=cache:KnLzR0z0JdMJ:www.schwarzaufweiss.x-verleih.de/+schwarzaufweiss+film&cd=7&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

Nem tudom, igazán mondom, nem tudom, miért ilyen a világ ?
Tisztában vagyok én azzal, hogy ez nem tegnap kezdődött – és hogy számtalan változata van. Nem is tudok hirtelenjében mondani olyan népet, aki ne látna ellenséget egy másik népcsoportban, emberfajtában. Tán még az őserdőlakó pigmeusok is utálják a szomszéd törzset. Ha teremtett bennünket „Valaki”, hát miért ilyennek teremtett ? Ha „lettünk” miért maradtak meg bennünk ezek az állati vonások ? A terület/nőstény/élelem-féltés ?
Nagyon sajnálom, ha azt olvassátok ki ebből a mai postból, hogy megint olyasmiről írok, ami rossz, szomorú, reménytelen, negatív. Ugyanis kaptam ilyen kritikát, nagy-hirtelen két helyről is, hogy mostanában a blogban csak szomorú, vagy/és dühítő dolgok vannak. Én igazán nem tehetek róla, hogy az élet ilyen /is/.

Persze azt sem lehet kizárni, hogy bennem romlott el valami.
Szemorvosnál már voltam.
De a látásommal nincs semmi baj.






Képek a fenti címről és innen:
http://www.taz.de/uploads/hp_taz_img/xl/walraff_b.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése