2009. október 19., hétfő

Hasonlítgatni nem érdemes

Én nyíltan vállalom, annak idején „nem”-mel szavaztam az EU-ra. Ma is határtalanul rossz a véleményem erről az egészről és nem is akarom elrontani a napom/hetem azzal, hogy a @x által ajánlott

http://nol.hu/belfold/20091017-a_szomszednak_meg_szekrenye_sincs__o_a_szegeny
cikkben írtakkal kapcsolatban részletesen kifejtsem a gondolataimat.
Arról is megvan a véleményem, hogy mennyit érnek a közvélemény-kutatási eredmények / majd 10 évig dolgoztam a „szakmában”/.
De két mondatot mégis csak kiemelek a fenti cikkből:
Magyarországon „Akkor is belecsúszhat egy család a szegénységbe, ha csak az egyik szülő dolgozik. Ezzel szemben Nyugat- Európában egy kereső elég ahhoz, hogy megóvja a családot.”
És: „Az EU-ban az állampolgárok 16 százaléka, mintegy 80 millió ember tekinthető szegénynek.”
Ezt szeretném kiegészíteni azzal, hogy frissensült német levelezőtársaim NEM akarták elhinni, hogy 40 év egy helyen eltöltött munkaviszony után, egy középvégzettségű embernek Magyarországon kb. 300 EU a nyugdíja.
Szóval nekem ne hasonlítgasson itt senki semmit, semmihez. Felesleges.
Ja, és ha lehet, nem menjünk most abba bele, hogy "mi lett volna ha"....
--- Téma vége ---
Amit eredetileg el szerettem volna ma mesélni Nektek, az a fentiekkel „csak” annyiban függ össze, hogy van hely, ahol ilyen őrült ötletekre is futja…


A méret a lényeg: a glóbusz magassági csúcstartójának szánt Burj Dubai építői legalábbis így gondolják. Mindjárt egy másik rekordot is megdöntenének a torony felépítését követően: az előcsarnokban a világ legnagyobb könyvét állítanák ki. Az öt méter magas Burj Dubai Opus a torony tervezésének és építésének dokumentumait tartalmazza majd, köztük soha nem látott fotókkal. A tornyot építtető Emaar Properties a könyvkiadó Kraken Opus-szal tervezi, hogy limitált példányszámban, némileg emberibb méretben is elérhetővé teszi a kiadványt. Az ebből származó bevételek egy részét karitatív célokra ajánlanák fel. Hogy pontosan mikor, arra egyelőre nincsenek információk, hiszen csakúgy, mint a torony magassága, egyelőre a pontos befejezési dátum sem ismert. Annyit tudni, hogy több emelet nem épül a toronyra, amely a legfelső spirális dísz elkészülésével valószínűleg meghaladja majd a nyolcszáz méteres magasságot. Ha valóra válik a Nakheel Properties álma, akkor a Burj Dubai csak néhány évig lehet csúcstartó: az ugyancsak dubai ingatlanfejlesztő ugyanis egy kilométeres tornyot vizionál a városállamba 2020-ra. Thom Mayne amerikai építész nemrég épp erre a projektre reagálva jelentette ki: ökológiai katasztrófa fenyegeti az Emírségeket, ha a beruházások az eddigi módon folytatódnak.
/ http://www.hg.hu/blog/5195-a-vilag-legnagyobb-konyve-a-vilag-legnagyobb-tornyaban  /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése