2009. október 7., szerda

Miért kell mindenbe belepiszkálnunk ?


← Ez itten NEM  Ashera !! :-)
De tündéri - legalábbis szerintem.

.
.
.
.
A hír:  Egy kisebb kutya is frászt kap a „világ leghatalmasabb, legritkább és legegzotikusabb" házimacskájától. Asherát az afrikai szervál és az ázsiai leopárdmacska keresztezésével tenyésztették ki.
Ashera hatalmas, csúcsos fülét, feltűnő bundáját vad őseitől örökölte. Az 1,2 méter magas, 14 kilós állat 25 évig is elélhet. Az Egyesült Államokban kitenyésztett jószágot borsos áron – 12 ezer fontért (4,3 millió forintért) – árulják Nagy-Britanniában.
De meg is éri az árát, állítják a tenyésztők! Ashera ugyanis jó kedélyű, kiegyensúlyozott, szereti a gyerekeket, és nem válogatós. Csak egyetlen hátránya van: nem bírja a hideget.
„Bár nagyon drága, az Egyesült Államokban, Ázsiában és Oroszországban már sokat eladtak belőle. Jelenleg 9 hónapos várólistával lehet megrendelni a kölyköket" – dicsekedett az egyetlen brit tenyésztő, aki szerint az emberek 12 ezer fontnál többet elköltenek egy-egy jobb tévékészülékre vagy ékszerre is.
Ashera szülőatyja Simon Brodie kaliforniai vállalkozó, akinek cége, a Lifestyle Pet genetikailag módosított háziállatokat tenyészt. Többek között tenyésztettek már hipoallergén macskát is - ebből több ezer fogyott mostanáig, darabonként 4906 fontért (1,8 millió forintért).
Ashera azért drágább, mint a legtöbb „tervezett" macska, mert minden kölyök garantáltan azonos színű és kinézetű – nincs tehát „zsákbamacska". "A legtöbb hibridmacska barátságtalan, nem lehet megsimogatni, és gyakran beteges is. Nem így Ashera, akit „készen", azaz ivartalanítva, mikrocsippel szállítanak házhoz.


/Kép,szöveg: http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=2&id=13987  /

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése