2009. november 20., péntek

Lehet velem vitatkozni….

Tulajdonképpen már két napja múlt, hogy ezt a videót kaptam. Első megnézésre is felborzolta az idegeimet, azóta már vagy ötször megnéztem – s most, mielőtt ide betettem, megint.
Valami – én nem is értem mi és miért – valami összeszorul bennem, miközben nézem és hallgatom (a zenéje is „ütős”). Pedig hát elhihetitek, nem először találkozom a témával. Számtalan variációt olvastam/hallottam, de valahogy ezeket nem találtam se félelmetesnek, se hihetőnek...
A jóslások tekintetében szerintem az egyedüli kivétel a Nostradamus-féle 2001.09.11-es dátum volt, az azért kicsit elgondolkodtató.
(Annak aki nem ismerné:
„Negyvenöt fokon fog lángolni az ég,  Közeledik a tűz a nagy, új városhoz. Hirtelen nagy láng szökik fel szétszórtan, Amikor tanúbizonyságát vehetik a normannoknak…”
Ehhez persze tudni kell, New York a 40. és a 45. szélességi fok között fekszik, a neve pedig új várost jelent.)
Nos, akárhogy is nézem, félelmetes ez a kép, amit ez a video – nagyon is valósághűen – elém vetít. Azonnal az jutott eszembe, hogy a „jövendölések” szerint, a következő csapás nem özönvíz, hanem a tűzvész lesz, ami megtisztítja a Földet.
Hát igen, így könnyű…
Így aztán lehet majd újra kezdeni mindent, steril, tiszta lappal a Jóistennek, vagy a mikróbáknak, vagy nem tudom miknek….
Jó annak, aki azt hiszi, a Föld (s rajta az ember) mindörökkön örökké úgy fog élni, ahogy ma.
És akkor a video:


A legnagyobb baj velünk emberekkel az, hogy azt hisszük egy porszemnél többek vagyunk a világmindenségben….

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése