2010. január 11., hétfő

Már a mézes is

Évek óta egy maszektól /=mai nyelven kistermelőtől/ vásárolom a mézemet. Nagyon meg vagyok vele elégedve, pompás termékeket állít/anak/ elő /a méhei/. Eddig az volt a módi, hogy a mézesüveget /=normál befőttes üveg/ használat után szép tisztára mosva visszavittem, s egy másikban újra elhoztam a következő adagot. Most csodás változás történt, ilyen gyönyörű „nyomott” üvegben lehet csak mézet venni tőlük – és 200.- Ft-tal drágább lett egy üveg. Ha elhasználtam a mézet, természetesen megy az üveg a szemétbe.


Kinek jó ez, kérdem én ? – az üveg-gyártókon kívül természetesen. Bár nem tudom, az üveg a tetővel együtt ér-e 100.- Ft-ot, mert ha a megemelt árból 100 a mézdrágulás, akkor 100 az üveg.
Persze nem mintha a többi üveggel is nem ez lenne a helyzet. Annyira megnehezítették, és sok esetben lehetetlenné tették az üvegvisszaváltást, hogy a emberek zöme kidobálja. A többség nem a szelektívbe. Ha lesznek utódainknak régészei 100 év múlva, és rábukkannak egy mai szeméttelepre, majd vigyázhatnak, hogy ne vágják el a kezüket.
Ha..
Ha
lesznek utódaink,
ha
azok is kíváncsi lények lesznek,
ha lesz kezük…
stb…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése