2010. január 24., vasárnap

Téli csúszásgátló időseknek /és akár fiataloknak is…/

A pénteki szép hó délutánra megolvadt, aztán éjjel lefagyott, majd ráhull egy kicsi friss – és nekem szombaton korán kellett a piacra mennem a tejért… Ezen a télen még nem éreztem szükségét, de most bizony elővettem a jó öreg csúszásgátlómat és mivel a tegnapi kommentekben is igencsak téma volt a téli elcsúszás lehetősége, arra gondoltam, bemutatom Nektek, mint kuriózumot – mert sajnos ilyenhez már alig-alig lehet hozzájutni – legalábbis az egyszerű /és olcsó/ változathoz.
Én az enyémet kb.10-12 éve vehettem, amikor elkezdtem félni télen az elcsúszástól. Anno az uránvárosi SZTK első emeleti kis bio-boltjában árulták – de ne menj ki, mert megkérdeztem, évek óta nincs már, készítője állítólag felhagyott a gyártással.
Néha elgondolkodom, hogy ha én most pl. egy munkanélküli, és akár csak egy kevés kézügyességgel rendelkező ember lennék, biztos rábuknék a témára, s elkezdeném gyártani. Olcsó /volt/, egyszerű, semmi perc alatt fel lehet tenni a cipőre, s ha beértél a városba, ahol tisztítják az utakat, ugyancsak egy pillanat alatt le tudod venni, s eldugni egy nylon-szatyorba.
Aztán ahogy tovább gondolkodtam, lassan kezdtem megérteni a készítőjét.
Lehet, hogy mégse vállalkoznék ma egy ilyesmi gyártására ?
Ugyanis gondold csak végig ! Amíg egy ember ma eljut a vállalkozásig, micsoda hercehurcán kell keresztülvágnia magát. Az adminisztráció elveszi az idejét és erejét, de legfőképp a kedvét – amit teljesen meg is értek. S ha mindezeken átrágta magát, akkor jönnek a fizetnivalók, az SZTK, az adó és a fene se tudja miféle vállalkozónyomorgató büntetés. Mire mindezeknek a végére ér, + beszerzi hozzá az anyagot, nem hogy jövedelme nem marad, hanem OTP kölcsönt kell fenvennie, esetleg beutalót szerezni az ideggyógyászatra...
A múlt héten jártam régi kolléganőimnél, s bizony panaszkodtak rendesen, hogy milyen esztelen módon megváltozott minden, túlbonyolították az adminisztrációt, a sok paragrafus között eltéved/veszik az ügyfél, s lassan kihalnak azok az ügyintézők, akikben még megvolt az az emberi szándék, hogy segíteni is lehet egy ügyfélen, nem csak büntetni.
Bocs a kitérőért…
Szóval nekem van ilyen, alább látható csúszásgátlóm, s ha valaki  valahol rábukkanna valami hasonlóra, ajánlom csapjon le rá, hihetetlenül megkönnyíti az életét a téli csúszós utakon.
A képek nem valami jók, de hát a szobai fények mellett én ezzel a géppel nem tudok különbet. Az utolsó képen Berci látható, amint eldöntötte, hogy egy ilyen jópofa dologra neki is feltétlen szüksége van, s nemes egyszerűséggel „elemelte” : - )





Utóirat: itt: http://www.vatera.hu/teli_csuszasgatlo_cipo_bakancs_jeg_ho_160334070.html  http://www.vatera.hu/szoges_gumitalp_csuszasgatlo_cipore_36_46_160353273.html  ezek valami hasonlók, de ez a vatera-n volt…
http://www.e-pressz.hu/Human_Profitt_Bt/humanprofittbt_al_2.htm ez is jónak tűnik, telefonnal, e-mail címmel.
Aki gondolja, vagy érdeklődik a téma iránt, esetleg megpróbálhat írni a hirdetés feladójának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése