2010. február 20., szombat

Egészségügyek

Tegnap este – már megint @x ajánlatára - kóboroltam Szendi Gábor honlapján. Rengeteg olvasnivaló van itt: http://www.tenyek-tevhitek.hu/ - ha van kedved/időd ajánlom, nézz bele ! Elég érdekes dolgokról lehet benne olvasni. Kimásoltam pl. egy táblázatot, amit ide ötszöri próbálkozás után se tudtam beilleszteni. Azt mutatta  be, hogy az elhalálozásnak milyen okai, s annak milyen költségkihatásai voltak.(Amerikában)
Egy év adatait elemezve az olvasható, hogy pl. felfekvés miatt 115.000 haltak meg. Dacára annak, hogy már feltalálták az antidecubitus matracot, és ez még magyarországi mércével mérve is megfizethető segédeszköz (kb. 300.000.- Ft). A káros gyógyszer-mellékhatás miatt elhunytak száma is igen magas.
A táplálkozással kapcsolatban is rengeteg érdekes dolog szerepel itt ezen az oldalon s habár nem hinném, hogy én már a hátralévő időre komoly életmód váltásba kezdenék (arról nem is beszélve, hogy tej nélkül elképzelni sem tudom az életemet), de egy bizonyos sokmagos paleo kenyeret mindenképp ki fogok próbálni. Különben érdekes ez az egész paleo-táplálkozás teória is….
Hát kérem, akit az ilyesféle egészségügyis téma érdekel, jól ellesz ezzel a lappal ma…
*************************************************
Egy tegnap délelőtti – számomra fontos és örömteli eseményt még tudatnom kell: az idei első lepke, amit láttam, barna volt ! (Aki nem tudná, - bár leírtam már egy-kétszer - az első tavaszi lepke színe határozza meg az évi egészség-betegség helyzetet. Ha sárgát látsz: beteges leszel, ha barnát, egészséges. Na, ezért örültem. : - )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése