2010. február 11., csütörtök

Havas/könyves tudósítás

Mondhatom pompás az idei tél ! Az éjjel újabb 10-12 cm hó esett, s mivel elég korán ébredtem, úgy döntöttem, kimegyek ellapátolni, miután múltkor a szomszéd tette ezt. (Habár a lapátolási arány 10 év múlva is az én javamra állna !) „Természetesen” a mellettünk lévő 3 özvegy öregasszony háza előtt is lelapátoltam – valószínűleg én már csak ilyen maradok …
No lényeg a lényeg, rendesen elfáradtam, majd meglátjuk mit szól a reggeli tornámhoz a derekam délutánra…
De nem is elsősorban erről akartam írni, hanem arról, hogy végre, úgy érzem, sikerült jó könyveket kihoznom a könyvtárból. Tegnap d.u. elkezdtem egyet és le se tettem, míg végére nem értem – vagyis éjfél utánig…Ez Vercors „A rókalány” c. könyve volt, ami tulképp 3 kisregényt tartalmaz. A rókalányon kívül a „Győzelem” és „A tenger csendje” van benne. Bizonyára ízlés dolga, de nekem tetszettek.
Kíváncsi vagyok a Vian könyvekre, ebből kettőt hoztam a „Pekingi ősz”-t, illetve „És mindez a nők miatt” címűt. Itt van még Fitzgerald: „Az utolsó cézár” és Maupassant : „Ékszerek” is – de nem vastag könyvek ezek, úgy hogy látom már, nem fog kitartani 3 hétig.
Úgy döntöttem, a délelőttöt olvasással fogom múlatni - mert megérdemlem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése