2010. február 21., vasárnap

Jövő, emberek nélkül

Kétségtelen, szükséges a német nyelv ismerete az alább ajánlott filmsorozat megtekintéséhez - de megosztom Veletek a témát, mert nekem tegnap este fantasztikus élményt szerzett. Nem tudom, meglehet, hogy valamelyik magyar adó is leadta már ezt a kb. kétszer fél órás filmet. (A youtube-on 10 részletben van fent) A cím: Ha a természet túléli az embert – vagy valami hasonló. Németül ez: Wenn die Natur den Menschen überlebt. Itt nézhető meg: http://www.youtube.com/view_play_list?p=065E486E0EDD7370&search_query=Wenn+die+Natur+den+Menschen+%C3%BCberlebt
Ilyenkor sajnálom, hogy nincs kivel megbeszélni a gondolataimat. Ezt a filmet közösen másokkal lenne érdemes megnézni s utána lehetne órákig beszélgetni, vitatkozni róla.
Összegezve a témát: annyira el vagyunk mi (emberek) telve magunkkal/tól, hogy az már már szégyen. Ha nagyhirtelen eltűnnénk, a Föld, az anyatermészet, csillagászati szempontból számolva pillanat (pár 100év) alatt visszanyerné azt, amit az elmúlt néhány ezer évben elraboltunk tőle. Állandó ápolás, javítgatás nélkül eltűnnének felhőkarcolóink, csoda-hídjaink, az egyszerű, kisebb településeket már 100 év múlva meg se lehetne találni, atomjaira bomlana szét minden. Bebizonyosodna, hogy az egyiptomi, kőből épített piramis és a kínai nagy fal tovább tart, mint a legtöbb „civilizált/modern” emberi építmény. Számomra az volt az érdekesség, hogy a Las Vegas közelében épült hatalmas duzzasztógát, a Hoover gát az egyetlen olyan modern-kori, emberi építmény, ami olyan erős betonból készült, hogy legtovább fennmaradna.
A Hoover gátról itt egy nagyon érdekes cikk van, - bár nem teljes - de akkor is érdemes elolvasni!
http://www.interpressmagazin.hu/index.php?page=archivum&cid=193
 Kép:  http://www.amerikaiutazas.hu/amerika/utazas_hoover-gat-usa-utazas_1232448492.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése