2010. március 26., péntek

Csaba Ildikó üvegcsodái Pécsett, az Origo házban

Ma megint kicsit okosabb lettem és főképp gazdagabb egy szép élménnyel. Meszesen van az Origo ház – erről tudtam. De hogy ott van valami CINKE – azt ma hallottam először. Ez egy betűszó: CIvilek Nevezetes Kulturális Eseményei rövidítése. Bárki tag lehet,  aki szeretné megmutatni versét, képeit, fotóit – itt lehetőség nyílik a bemutatkozásra.
Az EKF programajánlóban olvastam, hogy mostanában van Csaba Ildikó Tiffany üveg kiállítása. Valamikor régebben írtam én már a Tiffanys üvegekről, meg arról, hogy mennyire kedvelem ezeket, gondoltam ott a helyem, megnézem én ezt a kiállítást. Rábeszéltem az egyik közelben lakó barátnőmet, és kisétáltunk Fehérhegyre a pompás időben. Érdemes volt !
A kiállítás megnyitójáról itt olvashattok: http://www.helyilapok.hu/digitalcity/news/newsheading.jsp?dom=AAAALZHH&hir=BAAFIOGH&fmn=AAAAXERI&prt=AAAAWYQV&men=AAAALPV
Alább láthattok fotókat az alkotásokról. Bizony volt néhány, amit szívesen elhoztam volna, hogy ékítsem vele az otthonomat. Csaba Ildikó alkotásai gyönyörűek – s (ez itt a reklám helye) meg is vásárolhatók, méghozzá megfizethető áron. Külön dicséret illeti (ha jól értelmezem a fent hivatkozott szövegből) Balatoni Erikát, mert ő rendezte a kiállítást, valami fantasztikus érzékkel, a kiállított darabokhoz minden esetben olyan hangulatos kellékeket társított, ami csak fokozta az élvezetet.
Pécsiek, ha ráértek menjetek és nézzétek meg !
Origo ház: Komlói út 94-98. A kiállítás április 14-ig látogatható, 8-17 óra között. (Azt sajnos nem kérdeztem meg, hogy hétvégén nyitva vannak-e, de gyanítom, hogy igen.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése