2010. március 7., vasárnap

Tudósítás egy másik képkiállításról

Február végén nyílt a Parti Galériában Miroslav Jovančič szabadkai festőművész Zenével jöttem című kiállítása. Jovančič a szabadkai művészélet ismert alakja, az elmúlt valamivel több, mint másfél évtizedben módszeresen és következetesen építette képzőművészeti opusát, mégpedig igen sajátos módon, mert festészete szorosan kötődik a zenéhez, ugyanakkor az irodalomhoz is. Nem párhuzamos kötődésekről van szó, hiszen egy olyan sajátos világot alakított ki, amelyben együtt és nem egymás mellett él képzőművészet, zene és irodalom. Ez a művészeti ágak közötti áthallás, ez a kulturális információkban bővelkedő alkotói kifejezésmód teszi izgalmassá és egyedivé Miroslav Jovančič művészetét.
Hogy tárlata címét (Zenével jöttem) alátámassza, zenekarával, a Cadabrával fel is lép Pécsett a Művészetek és Irodalom Házában. (http://www.pecsistop.hu/  )

Elmentem én is megnézni, ezeket a különös képeket. A galéria mini-termében találhatók a kiáltó-színű, különös alkotások, nem sok, de a színek megfogják az ember szemét.
Itt látható néhány kép: http://ilovepecs.hu/neztart?tartID=1606
Nekem ez lett a kedvencem: (tekintve, hogy kutyás kép nem volt....)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése