2010. április 22., csütörtök

A remény hal meg utoljára

Mottó:
"..Nem elég a jóra vágyni,
A jót akarni kell.
De nem elég akarni,
Tenni, tenni kell..."
(Váci Mihály: Még nem elég)

Írok én is kicsit  a mai „ünnepről” , habár semmitmondónak érzem ezeket a mondvacsinált „világ-napokat”. Valójában csak az az indoka ennek a postnak, hogy betegyek egy fotót, melyet @x-től kaptam és passzol a mai naphoz (is). A címe: A remény hal meg utoljára.



Az első Föld napja megemlékezést 1970. április 22-én tartották az Egyesült Államokban Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére. Ezt követően az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a vizek védelmére, valamint új környezetvédő szervezetek alakultak. Denis Hayes és barátai 1989-ben, Kaliforniában létrehozták a Föld Napja Nemzetközi Hírközpontot. Ma már szinte az egész Földre kiterjed az általuk kezdeményezett mozgalom, és ezernél több szervezet vesz részt benne. A világnap célja, hogy tiltakozó akciókkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Magyarországon 1990 óta ünnepeljük a Föld világnapját.
További adatok itt: http://www.fszek.hu/konyvtaraink/kozponti_konyvtar/kozossegi_informaciok_tara/jeles_napok/?article_hid=19603  
Egyébként érdemes belenézni az alábbi bolgba, van benne egy szép video is:
http://fleurdumal88.freeblog.hu/archives/2009/06/06/Yann-Arthus_Bertrand_-_Home

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése