2010. április 8., csütörtök

Újabb EKF-morgolódás

Nézzétek el nekem, hogy tovább folytatom EKF-morgolódásomat ! Tudom, semmit nem érek el vele, de legalább „kiírom” magamból.


Ma (csütörtök) elég zsúfolt napom volt, de mivel úgy hozta a helyzet, hogy délelőtt a városból hazafelé jövet, az egyik buszt lekéstem, a másik meg épp a 48-as téren állt meg, és „természetesen” nálam volt a fényképezőm, hát nem tudtam megállni, hogy ne örökítsem meg azt, ami oly nagyon nyomja a bögyöm már hetek óta.
A 48-as téren 4 szobor van. Ebből a millenniumi emlékmű volt a tér déli oldalán, az 56-os volt az északi oldalon, Petőfi Sándor nyugaton, Dr. Romhányi György keleten. Most szegény Petőfit áttelepítették az 56-os emlékoszlop és az úttest mellé épített bástya közé. Így egy vonalba kerültek az „évfordulós” szobrok, de olyan közel van Petőfi és 56 egymáshoz, hogy állandóan az a rémkép lebeg a szemem előtt, hogy milyen is lesz majd egy márciusi koszorúzás, amikor a tisztelgők elhelyezik koszorúikat Petőfi Sándor szobra előtt, miközben lehajolva, s a szalagokat eligazítva, alfelüket megmutatják majd az 56-osok oszlopának.
Ó, mennyire szeretném tudni, hogy ki az az agyatlan, személy, aki ilyesmit kitalált ???


Itt vannak a doku-fotók a varázs-támfalról is, mely (figyelj!!!) azért épült, hogy a Rákóczi út kipufogó gázától, a parkban sétálgató, babakocsijukat tologató anyukákat és gyermekeiket megvédje. (A füstnek feltehetőleg továbbképzést tartanak, hogy ezen túl csak bizonyos útvonalon közlekedhet…)


Ebben a képsorban szerepel annak az útnak egy részlete, ahol az anyukáknak kell majd a babakocsijukat végig-döcögtetni. Mert ide, valami pihent agyú tervező jó döccentős, girbe-gurba követek rakatott le – amin még normális cipőben is kellemetlen járni. Sebaj, az alvó babákat végül is fel kell rázni valamivel…
Ide teszem még mementónak azt az öreg pavilont, ami hajdanában a villamosmegálló kitérőjének kis várója volt. Nem szép, oké, elismerem, mégis picit sajnálom, hogy le fogják bontani. De ezt kész vagyok elfogadni. Persze attól még sajnálhatom, ugye ?
Végezetül pedig hadd mutassam be az útépítészet 2010-es csúcsát: a  Búza tér-Felsővámház utcai szörnyedvény körforgalmat - amit vagy egy kezdő és az iskolából sokat hiányzó, balkezes diák készített, vagy egy szadista, akinek egyetlen célja, hogy  megőrjítse az erre járó szerencsétlen buszvezetőket.
Javaslom, mielőtt bármit is gondolsz (rólam) menj el ide, nézd meg - és aztán mondd, hogy nincs igazam !
Bocsánat, hogy nem tudok tökéletesebb képet szerkeszteni, az én tudásom ennyi...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése