2010. május 16., vasárnap

Egy kis dicsekvés…

Tegnap a „fricska” csak azért került be, mert hosszabb szöveg írására nem volt lehetőségem, két okból is. Egyrészt, mert a kis francia barátnőm elutazott, s a délelőtt a csomagolással-búcsúzkodással, szoba-visszarendezéssel telt, másrészt délután egy mára szóló meglepivel foglalatoskodtam, s nem akartam volna megmutatni, hisz akkor ma nem lett volna igazi a meglepetés…. Nevezetesen egyik „olvasómnak” :-) szülinapi tortáját készítettem el.
Mivel ilyen extra, tejszínes-túrós-eper-tortát még életemben nem készítettem, izgultam kicsit, de most már megmutathatom az eredményt, hiszen a meglepetés sikerült, a torta - pedig egy pompás ebéd után következett - elfogyott.

Az ötlet valójában a pénteki, gimis osztálytársakkal eltöltött délutánon született, amikoris egy igen finom joghurtos-epres tortaszeletet ettem a Hattyúház-beli fagyizóban. Elkezdtem recepteket keresgélni a neten, de aztán mégis a magam feje után menve készült el az alkotás. Engem a túlbonyolított receptek halálra idegesítenek. A könnyen elkészíthető, de mégis finom (és mutatós) tésztákat szeretem. S mivel 7 embernek kell, hogy elég legyen, általában dupla, vagy másfélszeres adagokkal dogozom.

Ez a torta egy 8 tojásos piskóta (félbevágva). A töltelékhez elhasználtam ½ kg túrót, ½ lit. tejszínt (jó keményre verve) 2 tasak tortazselét, 1 kg. friss epret, a krémben mindössze 3 evőkanál cukor van – vagyis nagyon kedvemre való, ugyanis utálom a túlédesített sütiket, ahol a cukor ízén kívül szinte semmi más nem érezhető. Azt nem mondanám, hogy ez volt a legolcsóbb sütemény, amit elkészítettem, de garantáltan tartósítószer mentes, bogádi tojásból, túróból, Szigetvár mellett termett gyümölcsből készült. Arról már nem is beszélve, hogy (talán) a szeretetem fokmérője is lehet kicsit…Akárkinek nem süt ilyen az ember. :-)


MÁS.
Itt alább látható még két kép, ami a tegnapi postból kissé ismerős lehet – csak a képek készülte között pár nap különbség van. A két napja tartó kegyetlen hideg, esős, szeles idő „eredményei” az alább láthatók. Szomorú…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése