2010. május 19., szerda

Gyógyszarok (bocs – de nem elírás)

(A cím plagizálás @x-től :-) )
Ültem reggel böngészve a gép előtt és találtam ezt a cikket is: http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/egeszsegugy/20100504-nem-bevizsgalt-gyogyhatasu-keszitmeny-veszelye.html
Mivel kicsit elegem lett a vízből, meg a bajokból, és a cikk jól passzol az elmúlt napok egyik beszélgetéséhez, gondoltam, írok már néhány szót erről.

Előre kell bocsássam, nem vagyok egy gyógyszerzabáló. A kötelezően előírt adagom napi 1,5 tabletta (gyenge vérnyomáscsökkentők) és hála az Istennek, meg tán a génjeimnek, egyelőre másra nem szorulok. A fájdalmat ugyan nehezen viselem, s rájöttem, nem feltétlenül jó, ha kicsit „szenvedünk” – mert nem old az meg semmit, szóval ha nagyritkán a fejem, vagy derekam fáj, akkor bizony beveszem a fájdalomcsillapítót. Ezenfelül télen - lehet, ezt se kéne – szoktam valamiféle multivitamin-kúrát tartani és évente egyszer lenyelek egy adag halolaj-kapszulát. (Kérdés, valóban kellenek-e ezek ?)

Szóval a múlt heti beszélgetéskor is szó került a gyógyszerekre, (naná, öregasszonyok már nem a hódításaikról beszélnek  :-)  ) s akkor mesélte egy ismerősöm, hogy ő szeret mindenfélét kipróbálni, és sorolt több olyan készítményt, melyet én az idegesítő reklámokból ismerek. Pl. a „szem”vitamint, vagy az "égéspuffadagyomra?"-t…Hányingert kapok ezektől, ha csak meghallom…Tudom, hogy manapság ebben a fenenagy és annyira vágyott „szabad” világunkban mindent lehet reklámozni és mindenre van vevő is.
De ezek az emberek nem gondolják végig, hogy esetleg tönkreteszik magukat - és senki sem védi meg őket saját hülyeségük következményétől. Szomorú és sajnálatos… Persze az is igaz, hulljon a férgese, úgyis sokan vagyunk…
Az igazi bajom azonban ezzel az egésszel az, hogy dühít: a gyógyszermultik olyan ügyesen telepszenek ránk, hogy szinte észre sem vesszük: át vagyunk verve, de rendesen, az ő zsebük meg csak dagad, dagad…. No persze nem mintha csak ebben az egy témában lennénk átverve…Néha – ha tudnék – kiszaladnék a világból.
Persze kérdés, a világ végén túl jobb-e ?
Kép: http://timshow-rizsa.freeblog.hu/files/gy%C3%B3gyszer.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése