2010. május 4., kedd

Kul-túra

Estére megérkezik a vendégem. A délelőtt a készülődés jegyében telt, emiatt aztán úgy gondoltam, délután lemegyek a városba, néhány „előjegyzett feladatot” teljesítek.

Majdnem mind sikerült is.
Túl sok szöveg nem tartozik egyikhez sem, gondoltam, beszéljenek a képek.
(Na, persze nem én lennék, ha nem találtam volna valami negatívumot is… A múltkorjában az egekbe dicsértem a Király utcában a Belsőkert galériát, azt, ahol az agyagálarcok voltak kiállítva. Ott jöttem el előtte, láttam, a folyósón új dolgok vannak, bementem. Szokás szerint megkérdeztem, szabad-e fényképezni ? A „kapuőr” azt mondta, igen. Mindösszesen négy képet csináltam, amikor megjelent a tulajdonos, aki múltkor olyan bűbáj volt, és most közölte, hogy nem lehet fényképezni. Hát hogy a Munkácsyt valószínű nem lehet, azt még meg is értem. No de ezeket….Azonnal töröltem a gépemből a 4 képet és máris indultam kifelé. „Viszontlátás”sal köszöntek, s nem én lettem volna, ha nem azt válaszolom, hogy „Na arra nem hinném, hogy még egyszer sor kerül.”
Nos, a rossz ezzel lezárva.)

Ezután mentem a Művészetek és Irodalom Házába, ott Molnár Jacqueline meseillusztrációiból volt kiállítás. Azt hittem, csak képek lesznek, de voltak nagyon aranyos bábok is. Íme:




A neten olvastam, hogy a Pécs2010 InfoPontban Kiss Andor Emil munkáiból nyílik kiállítás. ( a Széchenyi tér 8-at elég nehezen találtam meg, de akit érdekelne, pontosan a Virág cuki bejáratával szemben van az InfoiPont iroda, s ott a kiállítás) A fiatal képzőművész 1981-ben született Pécsett. 1999-ben végzett a Pécsi Művészeti Szakközépiskola ötvös szakán. Tanulmányait 2000-2003 között a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának szobrász szakán folytatta, ahol Bencsik István és Colin Foster voltak a mesterei. Számos csoportos kiállításon vett részt Pécsett és más városokban is, több művésztelepen tevékenykedett. Jelenleg Pécsett, a Bázis Szobrász Egyesület tagjaként alkot.


Az alábbi képeket szeretettel küldöm @x-nek, annyiszor írt ezekről a székekről, és teljesen véletlenül rájuk bukkantam, ott állnak a belvárosi templom előtt. Íme:




Ez pedig két új alkotás, szintén a „megmodernült” Széchenyi téren:


A hársleveles márvány ivókút a Boldogság háza előtt van, az abszolút jelentéktelen és (bocs) számomra semmit nem mondó „Fűszál” pedig a Városháza főbejárata előtt. Pontosan az alkotókat nem tudom megállapítani, „gyanúba” kerültek: Gálhidi Péter, Kotormán László és Balázs Péter szobrászművészek. (Majd később pontosítom, ha tudok adatot szerezni a művekhez.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése