2010. június 20., vasárnap

Képes kis beszámoló

Már nem kellett keresnem a Pécsi Infopontot a Széchenyi téren, ahol most Jegenyés Diána szobrai láthatók. Ez csak egy termecske, ahová sok mindent nem lehet bezsúfolni, ezért az alkotások csak hatan vannak. Az én kedvencem a „Tavasz” lett, a két aranyos kis csírájával. Még ezeket láttam:




Jegenyés Diána pécsi szobrászművész, Rétfalvi Sándor szobrászművész tanítványa volt a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán 1997-től 2002-ig. 2004-ben diplomázott a PTE MK-án vizuális nevelőtanárként. Számos egyéni és csoportos kiállításon vett részt itthon és külföldön is. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és a Pécs-Baranya Művészeinek Társaságának. Alkotó tevékenysége mellett jelenleg díszítő-szobrászatot tanít a Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakközépiskolában, korábban a Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai Karán tanított szobrászatot. (ilovepecs.hu)
http://jegenyes-moker.mindenkilapja.hu/#/gallery/19785023/renderimages/17203410/diana

Az alábbi képeken a Széchenyi térig vezető utamat dokumentáltam:



Varázskert - lehet, hogy este hangulatosabb, nappal elég ronda. Bármilyen hihetetlen, itt már pár napja előadások vannak…     Búzatéri bicajtárolók – jópofák, ötletesek


A Keleti kapu – sose fog megépülni. A török időkben állítom előbb felhúzták volna.



„Pocsolyás-csorgó” a Széchenyi téren, ami az építők szaktudását dicséri, viszont nyáron lehet lábat mosni is benne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése