2010. június 9., szerda

Meglepetés a tűztoronyban.

Végre, végre egyszer már valami igazán pozitív élményről is be tudok számolni. Ez még hétfőn volt, de csak ma kerül sorra a nálam összetorlódott sokféle anyag miatt…
Szóval a Tűztorony Galériába mentem, mert olvastam, hogy pár nappal előbb ott egy új kiállítás nyílt. Itt is zárt kapu fogadott, s amikor meg akartam tudakolni a parkoló portásától, hogy mikor vannak nyitva, akkor azt mondta, menjek fel az épület másik végében lévő irodába, érdeklődjem ott.
Így is tettem, s találtam egy nagyon kedves fiatal hölgyet, aki elmondta, változott a nyitvatartásuk, ezentúl hétfő szünnap lesz, de ha kíváncsi vagyok a képekre, nagyon szívesen átjön velem és megmutatja. Hát a hálától és a meghatottságtól majd elolvadtam. Végre, végre valaki, aki a látogatót emberszámba veszi, aki még egy kis szívességet is hajlandó hozni csak azért, hogy egy művésztársa alkotásait megmutathassa, aki nem hajt el azzal, hogy ma a tárlat zárva van !!!! De szeretném, ha soraimat olvasná valaki aki megdicsérheti ezt a kislányt ! (Bocs, de hozzám képest igazán kislány volt…)

„Batykó Róbert témáit a hétköznapi életből veszi, kiragadja ezeket eredeti környezetükből, felnagyítja, montázsolja és monokróm felületre helyezi. Graffitisként kezdte és nem tett le erről a műfajról, elmondása szerint nem sok mindenben különböznek a vászonra rajzolt munkái az utcafalakétól, talán annyi, hogy ez utóbbihoz kevesebb az ideje. Mindenhova zománcfestékkel és más egyéb tartós festékkel alkot.” ( http://cotcot.hu/tag/ajanlo?page=6 )
Nekem kicsit túl modernek ezek a képek, de lefotóztam párat, hogy Ti is lássatok belőle valamennyit:

2 megjegyzés:

 1. Ha nem írod meg ezt a beszámolódat, soha meg nem tudom, hogy létezik "Pécs első webmagazinja" is.
  Kultúrán belül képzőművészet
  (így keressed) - OK!- ott legalább olvasható, hogy a Galéria hétfőn zárva van. Ihaz, más programok között pedig ez nem állapítható meg. Érdemes elolvasni a cikket,-jól kiegészíti az általad írtakat.
  ******************************
  Késői kommentelésem oka : kb. 17 órakor "olvastam"...majd felébredtem 21 órakor. (...)
  Hagyján!- mert holnap (csüt.) időpontom van a háziorvosnál.

  VálaszTörlés
 2. Eléggé "elkedvetlenedve" nézegetek programokat... (hagyján, hogy "testileg" sem veszek részt rajtuk/bennük) - egyre több helyszínről még azt sem tudom, hol van ?
  Olvasom : június 12 - NOÉ kertje (...) Horváth Olivér Adolf emlékfa avatás ! ( persze, van "sejtésem" - de hagyjam. ) - választ sem várok,- de csak-csak neked írtam.
  Más : valami "varázskert" programsorozat
  ... és egyebek.
  (Bár oly' "eszméletlen meleg" van - már olvasni is fárasztó (?) az ilyesmit. )
  Ki ne feledjem : vajon megtörtén-e a jún.09-re beígért szúnyogirtás ?- ( mert felénk aztán nem nagyon hallottam)-

  VálaszTörlés