2010. június 8., kedd

Jelmez-babák

Nagyon kifárasztottam magam tegnap… A fotóimmal éjfélig vacakoltam, s nem lettem minddel kész. Úgy dőltem az ágyba, mint a felázott kérgű fák mostanában az erdőkben – s a különbség köztünk „csak” annyi volt, hogy én felébredtem reggel. (Kaptam fotókat a közelünkben lévő Hármashegyről - kettőt beteszek ezek közül ide – elkeserítő és ijesztő…)

További képek itt:  http://picasaweb.google.hu/gyeniscs/HarmashegyViharUtan#5477847861944483266  


Szóval úgy aludtam át az éjszakát, hogy tán meg sem fordultam, s ma reggel eltökéltem, sehová sem megyek, míg a képek feldolgozásával nem végzek.

Nagyjából így is történt, átszaladtam ugyan egy volt kolléganő itthon-létét ellenőrizni, mert az öregek csak már ilyenek, ha egy harmadik társukról ketten pár napig nem kapnak hírt, elkezdenek aggódni – ám szerencsére a szomszédtól megtudtam, csak egy kisebb családi látogatásra utazott el barátnőnk, s ma már hazaérkezik.
A képeimet elintéztem, felraktam, ahová tartoznak, gyorsan összedobtam az ebédem – ma igazán könnyű volt, a tegnapi levest megmelegíteni, meg kiszedni egy adag húsos-rakott karfiolt a mélyhűtőből, majd felmelegíteni – aztán gondoltam vagy olvasok, vagy nekiállok a már hetek óta készenlétben figyelő kisebb varrnivalóimnak – ám ezekből semmi sem lett. Érdekes, hogy a varrás meg a vasalás helyett, roppant könnyen találok mindig valami fontosabb tennivalót ! :- )
Elmentem beszélgetni, kicsit számítógép-trükköket mutogatni (meg talán titokban, lélekben felfrissülni) a tündérkertbe… Jaj de jó volt ott megint….
Mire hazaértem már elmúlt a délután. Én nem is értem, néha egy nap olyan semmiperc alatt elszalad, hogy szinte semmit se csinálsz és már este van…
Úgy döntöttem, ma a jelmezbaba-kiállítást mutatom meg. Ez most a Parti galériában (Pécs, Mária u.1.) látható.
A kiállító, Szita Gabriella babakészítő művész, évek óta készít saját tervezésű, egyedi babákat. Alkotásai különleges, színházi karakterük okán kapcsolódnak a POSZT-hoz. Már számos versenyen ért el első helyezést. Most a nézők egy miniatűr tárlaton ismerhetik meg ezeket a különleges, groteszk, babákban testet öltött jelmezterveket. (ilove)
Nekem tetszettek, kifejezetten sajnáltam, hogy nem volt több belőlük, csak annyi, amennyit itt alább láthattok.
Egyébként június 20-ig még megtekinthető a Galériában „Változások – Tavasz” címmel Földi Péter képeinek kiállítása is. (Erről egy régebbi postban már beszámoltam.)




Füzes Gergelynek is volt két képe most itt, ezek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése