2010. július 16., péntek

7621 Pécs, Lábmosó tér

Hallottam még szerdán a déli hírekben, hogy Dr. Korinek László professzor, Németország tiszteletbeli konzulja és munkatársai takarítottak a Széchenyi téren. http://www.bama.hu/baranya/kozelet/diplomatak-takaritottak-a-pecsi-szechenyi-teren-316637 ... No comment. (Egyébként szemét van, kuka nincs. Hová tegyék ???) Azt is hallottam, hogy megérkeztek a térre a cserepes virágok is – ez a kettő elég volt ahhoz, hogy erőt vegyek magamon és a forró nyári estében felfedező körútra induljak a belvárosba.
Előre írom, amit a végére kéne: EZ MÁR NEM AZ ÉN VÁROSOM.
Ez egy hely, egy tér, néhány utca, ami pont olyan, amilyeneket álmodni szoktam. Utcák, terek, melyek hasonlítanak ugyan a valóságosra, mégsem azok. Ez a tér is „olyan, mintha” és már mégsem az én Széchenyi terem. Sebaj. Nemsokára csak csak kihalok (jó néhány hozzám hasonlóan gondolkodóval együtt) aztán legyen „tiétek” a tér, a város, meg az egész világ… Felőlem aztán….

Mi a frászt keresnek itt a pálmafák ? Hát ennyire közel a sivatagi forróság ? Tényleg Szahara lesz Európából ?

A hatalmas műanyag cserepek alá már nem futotta alátét. Most minden öntözéskor kifolyik a trutyi, a drága (?) új köveket sza..r színűre festve.Ingyenes és nyilvános lábmosók. Kapna-e engedélyt egy strand, ha nem lenne a medencék szélén lábfertőtlenítő ??? (Tudod-e, hogy ha a Trevi kútba ha csak a kezedet dugod bele, már azért is 160 Eu bírságot kell fizetned, vagy 150-be kerül egy szendó a Spanyol lépcsőn ???)

Csak zabálda, zabálda, zabálda, amerre a szem ellát….


Vajon hol fog telelni ez a töménytelen mennyiségű leander télen ? Építünk majd nekik egy melegházat ???

Egyébként a Cafe Zaccba (Jókai tér – Tejbisztró) már túl későn jutottam el (=fényviszonyok pocsékak, képek zömét el kellett dobnom) itt most Szász Endre szitanyomatok, Gácsi Mihály, Hincz Gyula és Szabó Vladimir rézkarcok láthatók, illetve Gross Arnold kiállítása, melyre a belépő 500.- és nagyítót nem is adnak hozzá….
P.s. Ma megbolondult a gépem ! Az életben még ilyen nehezen nem tettem fel anyagot, másfél órája szenvedek, a képeket nem tudom lekicsinyíteni. Fogalmam nincs, mi történt. Hát ilyen lett, amilyen. Nem így akartam...Egyszerűen nincs idegem, erőm tovább vacakolni vele. Bocs...

6 megjegyzés:

 1. Késő bánat! -(eb gondolat!) Bár néztem volna rá a PC-re még tegnap(péntek)-és kommenteltem volna akkor!- nem most!(szombat)-amikor vagy 2x sz**abbul érzem magam! Hogy miket okoz(hat) a hőség ?- (orvosmeteorológia) nem sorom fel: levertség/ingerlékenység... stb !
  Reménykedem (...) a csak "negatív" vélekedéseidet is írjuk ennek a számlájára! [Ne vitassam, hogy ki olvasgat(ott) a "pozitív gondolkodásról" (is) könyveket... ill. (ismétlés) vannak a "szkeptikusok" és a "tagadók" (stb.)- Mindez hagyján!
  "Volt barátnőm" látni akarná legalább (!) a Széchenyi teret... bár közöltem vele (óvatosan...)
  2 napnyi "linket" kikeresek neked !-és többet megtudhatnál, mint ha személyesen megnézed... és ne bonyolítsam! Komolyan mondom : nagyon zűrös (?) napok előtt állok ? - Gondoljatok rólam amit akartok... :-) :-) PEK2010 ide,vagy oda ... én "semmit" nem láttam (még)- és különösebben nem is vágyódom rá... de ez egy más történet. (lehetne)

  VálaszTörlés
 2. [2.] Talán "dolgozzunk" is ! (...)
  Akik ismerik az általam (majd) beírt linkeket,- elnézést!
  kezdjem talán ezzel :
  Újabb vélemény pécsi dolgokról
  Én bizony "telelihegtem" a netet ezzel a linkkel is :
  A szökőkút nem közfürdő
  (Hogy ennek ellenére pl. azt a "flashmob"-ot vagy mit (...) is abban csinálták !- hát, no comment! (szót sem, amikor láttam, hogy még isznak is a vízből! = pl. Zsolnay kút )
  Végül ( bár több képgaléria is van) - más honlapokon
  Növenyek Toscanaból
  ( és valahol ott a cikk is, hogy "berágott" a Bayer Center !-és nem "ad" több pénzt... stb.)
  Valahol ott a cikk is : már "keresik" a nagy kaspók alá a tányért... (gondolom műanyagból...) stb. Hát, türelem ! :-) :-) :-)

  VálaszTörlés
 3. [3.] ("zabálda,zabálda,zabálda" ) Jaj,jaj... amikor "vendégemet" kellett kísérgetnem a (bel)városban és (nem volt még "divat" vizet hordani a kézben...stb.) és be nem jött volna velem egyetlen "zabáldába" sem...és ne bonyolítsam.
  (Aggódom is ha ma/holnap (?) ismét mennem kell...)- szóval : ne legyek demagóg !(se)- vajon tudod-e mennyi "pénzt hoznak" ezek ?- (a befizetett adók- stb.)- (épp' olvasom kommenteknél: pl. bezzeg,ha "advent" van - meg más ünnep (?)- akkor nem zavaró annyira ? ) - na, de ez is olyan téma, amiről mindenki másképp' vélekedik.
  Más : (bár ettől sem leszel "vidámabb")
  a köztárgyakról(!)
  (megjegyzem, eddig is voltak "nagyméretű" virágok (igaz,kevesebb) valahol (?) eddig is "átteleltették" azokat... ) - minden bizonnyal (majd) megoldják ezt is... ( bár...bizonyára lesz "ára" ! - de ne bonyolítsam!)

  VálaszTörlés
 4. (Valamit nem jól írtam ?)
  Cím: Nincs hol tárolni a köztéri tárgyakat ?- (vagy valami ilyesmi)
  Köztárgyak (remélem)
  és ha sikerül , akkor ezzel búcsúznék mára !
  Hangot neki !

  VálaszTörlés
 5. Utókornak : (majd elfelejtettem) 2010.07.16. (péntek) megjöttek a méhek (!) a virágzó (?) vadszőlőre !
  (és ne bonyolítsam...)
  Más :
  Bár engem ez sem érint (!) ( amit itt és most ne részletezzek...) ha esne az eső, vizet gyűjtenék benne !- stb. ) -
  Ismétlés :
  a sok invalidusnak (!)
  v Aranyosf. :
  (az €-os büntetésekről témához) "jobb helyeken" (pl. németek) belenéznek a "tonna"-ba (kuka ) - és nem viszik el(!) ha olyasmi van benne... ill. van, ahol a fedélnek rá kell "záródni" - ellenőrzik a "rést" -és pár centi esetén ( túl van tömve) nem viszik el! + büntetés. - és ne soroljam!
  Hát...így valahogy.

  VálaszTörlés
 6. Ami meglepett a " a zabálda" kerítésnek használta ill. beépített egy köztéri szobrot! Jól látom? Az utána jövő képen meg mintha útkövezésből visszamaradt anyagok hevernének vagy ez is egy kő kompozíció? Valóban nagyon életidegen a pálmafa, főleg a műa.cserépben.

  VálaszTörlés