2010. július 5., hétfő

„Rácz Aladár” pici kincsei

Én néha teljességgel képtelen vagyok megérteni, követni azt a zűrzavart és alkalmanként tájékozatlanságot, amivel az idei rendezvénydömping során találkozom. Oké, sok van, de…
Ha én festő, kiállító, szóval olyan személy(cég) lennék, aki mutogatni akarok valamit, erőt, energiát és pénzt fektetek abba, hogy összehozzak egy kiállítást, akkor az tutti, hogy legalább egy helyen, a saját weblapomon meghirdetném, és JÓL hirdetném meg.
De látom én, hiába írunk 2010-et, az internetes kultúra területén még rengeteg hátrányunk van. Pontosabban szólva egyes cégek nem veszik komolyan az Internetet, a net adta lehetőségeket, pedig nem hinném, hogy én vagyok az egyedüli neten programot kereső ember.

Az, hogy mai napra eső programomat/kiállításomat megtaláltam, kifejezetten @x-nek köszönhetem. És próbáltam most is keresgélni, de vagy tök béna vagyok, vagy tényleg semmi nincs fent sehol erről a kiállításról, a PécsTv tegnapi egyetlen nyúlfarknyi kis riportján kívül. (http://www.pecstv.hu/archivum/?vid=cnFkAhA= )
Pedig nagyon is érdemes ide ellátogatni.
A József utcában van a Rácz Aladár Közösségi Ház, itt nyílott tegnap a miniatűröket és miniatúrákat bemutató tárlat. (Nyitva naponta 8-14 között, hétvégén zárva – nincs belépő)
Nem számoltam, de hihetetlenül sok alkotás van kiállítva. Az akvarelltől a zománcon át a textilművekig és a mini-kerámiákig, ikonokig hihetetlen mennyiségű anyag ! És nagyon sok közöttük az igazán szép, - legalábbis szerintem – értékes alkotás. (Már nem is nagyon akarom írni, hogy fotózni milyen nehéz, olyanok a képek, amilyenek, jobbat nem tudok.) Majd egy órát töltöttem itt, voltak képek, melyekhez többször is visszamentem, jaj de tudtam volna válogatni !
Egyébként a kiállított tárgyak eladók, el lehet kérni a katalógust a rendezőktől. Komolyan mondom, ha nem olyan a gazdagsági helyzetem, amilyen, most elbuktam volna 4 ezret. Mert hát persze megint csak kiszúrtam magamnak valamit, - és őszintén szólva nem vagyok biztos benne, hogy sokak ízlésével találkozik ez esetben az enyém, de nem zavar.
Elöljáróban annyit azért tudni kell hozzá, hogy sok mindennel próbáltam én már pénzt keresni hosszú és kalandos életem során, és volt idő, amikor préselt levelekből készített képeket adtam el. Nos, itt most találtam valakit, aki ezt a kép-készítési módot igen magas szinten űzi. Préselt pipacs és rózsa a bájos kis képek alapanyaga – de valóban meseszépek. Roppantul irigykedtem, mert ez a variáció nekem nem jutott anno eszembe. Természetesen először ezeket mutatom meg, aztán a többit is. Persze ez csak kis része az ott látható anyagnak.

















6 megjegyzés:

  1. Jaj nekem jaj... csak azt ne akarjad,hogy előbányásszam a statisztikai adatokat! - hogy' pl. a lakosság hány%-a "netezik" !- és egyéb adatokat ne is említsek!
    Véleményem (?) - "sok bába közt elvész' a gyerek'" - vagy tudom is én. Szokásom még mondani : ne má' az én feladatom legyen a "világ megmentése!" - (se) :-)
    *********************************
    Más :
    Pillekő projekt
    P.s. : részemről elnézést, kiknek sem e-maijeikre,sem blogtémáikra nem válaszoltam.

    VálaszTörlés
  2. (2.) Nekem szokásom mondani, ( a polihisztorok kora lejárt)- ill. nem kell mindent tudni! (stb.) - majd szoktam folytatni, viszont ha valamire "szükségem van",("vélekedni akarnék" róla, stb.) - akkor tudjak hozzászólni ! [kimaradt : nem tudni kell (mindent)-hanem csak azt, hol kell "utánanézni" (megtalálni.)
    OK!- ki-ki vélekedjen erről úgy, ahogy ő jónak gondolja.
    ********************************
    Mellesleg én elég sok honlap (?) impresszumát (?)már megnéztem, és úgy érzem, hogy igen sokan "bábáskodnak" (?)"csinálják" - (gondolom többségük nálunk fiatalabb)- és ezt se bonyolítsam.
    Azt én sem szeretem, ha bele-belenézek egy-egy honlapba és látom, hogy csak "kullognak" az események után,vagy hónapokig csak "áll" (nem változik)- de legyen ez is az ő gondjuk.
    ********************************
    Mellesleg,(lényegtelen,hogy épp' én "akadtam" rá erre a hírre is)- ha ez nincs,- hát... (ismerjem el) azt sem tudtam, hogy hol van ez :
    József u.4. -és nem tudtam, hogy állandó kiállítás is van ott ( Erdős Kamill)- és szót sem, hogy illene tudnom (?) -ki volt Rácz Aladár ? - elképzelhető. (vagy nem is tudom) - és akkor szót sem az olyan gondolataimról, hogy ..."és akkor ez most jó nekem ?- ha tudom, vagy láttam volna, akkor most mennyivel lennék "több ?"... [- sajnos,még azt is megírhatnám, hogy elég jól hozzászoktam ahhoz, amikor mondják nekem : "kinek képzelem én magam ?"- hát... talán ennyit. ]
    *********************************
    Mellesleg - aki nem tekerne vissza az elmúlt napok témáihoz -
    Az emlékműről
    a mauzóleumról (remélem)

    VálaszTörlés
  3. Na, ezt alaposan megszívtam !
    Minden eddigi hozzászólásom - bár bement -(hisz próbáltam a linkeket,hogy működnek-e - hát...elveszett.
    Mit is mondjak ? ... savanyúcukor.

    VálaszTörlés
  4. ... hát, ezt "magyarázza meg!"- aki tudja. :-)- csak-csak "bement".
    (mellesleg : "önkontroll! (?) - hogy különösebben nem "idegesített".
    Sajnos, vagy szerencsére már nem maradt időm 2 linket beírni! (talán később)

    VálaszTörlés
  5. Fájó szívvel nézem vissza ezeket a kiállított remekműveket.
    Nagyon érdekes a préselt virágkép.
    az én világomhoz közel
    áll az akvarell házak, nem tudom kiolvasni az alkotó nevét.
    Pécs most valóban bemutatkozik megmutatja kulturális értékeit. Nem győzőm a sok információt nyomon követni. Nagyon jó és külön @x-nek hogy minket is beavattok e sok gyönyörűségbe.
    A MÁV emlékmű is a róla készült fotók is egy.egy remekmű.

    VálaszTörlés
  6. Ez a pillekő fantasztikus, már csak azért is mert újrahasznosítás volt a cél!!!

    VálaszTörlés