2010. július 11., vasárnap

Vasárnap - nem baj, majd elmúlik...

Azt nem mondanám, hogy valami jó napom van, s ilyenkor ha képes vagyok elterelni saját gondolataimról a figyelmemet, az már eredmény. Így hát szinte az egész napomat azzal múlattam, hogy a régóta tervezett szlovéniai fotóimat tettem fel a netre – el is telt vele szinte az egész nap. Az ebédet fél kézzel, gyorsan összedobtam, és mindeközben igyekeztem nem gondolkodni túl sokat. Vagy ha mégis, akkor inkább azon, hogy milyen meglepő, mostanában a netes „ismerőseimmel” szinte szorosabbá válik a kapcsolatom, mint a körülöttem élőkkel.


Nagy örömömre Zétáék kerekeztek el hozzám szombaton, végre alaposan szemügyre vehettem fura bringájukat, és hihetetlenül, meg kicsit irigykedve is hallgattam tervüket, mert déli 12-kor indultak fel a Misinára – és egészen biztos vagyok, szerencsésen fel is, sőt haza is értek.

Aztán hirtelenjében új blog-olvasóim is lettek, vagyis bejelentkeztek, meg kommenteltek olyanok, akik eddig is olvastak – és mit tagadjam, jó érzés ez. Szeretettel üdvözlöm ezúton is őket.

De aztán ezzel ki is fújt a mára kiszabott „jó” – mert tegnap mintha kicsit megfáztam volna, amikor a nagy melegből bementem a Metró hűvösébe, meg egyébként is nyűgös vagyok…Kérem, nézzétek el nekem. Fogalmam nincs, lesz-e erőm a következő napokon ránk váró 30-32 fokos melegben felöltözni és lemenni a városba, valamiféle „néznivalót” keresni – ámbár lenne pár program, de valahogy nincs semmihez se kedvem.
@x kedvenc szavajárásával: „Hát így valahogy…” S tán jobb lesz holnapra.

(Zárójelben: azt azért nem bánnám, ha volna köztetek, olvasók között valamiféle sorselemző, javasasszony, vagy valami hasonló, és válaszolni tudna a kérdésemre, nevezetesen: Miért van az, hogy a legnagyobb jószándékkal, segítőkészséggel véghezvitt cselekedetimmel mindig valahogy kudarcot vallok ? Mire figyelmeztet ez ? Olyan sokszor gondolkodtam már el ezen, de nem lelem a jó választ….Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ezek a „virtuális pofonok” arra figyelmeztetnek: „kár a gőzért !” és úgy kell élnem, mint a többség: szememet/fülemet/számat befogva.)
(Kép: http://www.iphone-hilfe.net/images/fragezeichen5.jpg )

12 megjegyzés:

  1. Kedves aranyosfodorka,mindentudó jósnőt, mindentlátó gurut, nem ismerek, s ha ismernék se ajánlanám. Azonban ajánlok egy oldalt: http://michaelita.gportal.hu/
    Én emitt - főként Baranyai Bálint, korombéli (ez középkorúságot jelent), szívével gondolkodó emberrel szoktam "kivesézni", az efféle kérdéseimet. (Mert hogy vannak bőven. Éppen most is hasonló kérdésem van magamnak is. Tedd fel ott, s hátha sokan okulunk általa. (Így szokott lenni.)

    Szeretettel: Gergár Marika (Airam fedőnéven vagyok regisztrálva a michaelitákon.)

    VálaszTörlés
  2. Na látod!
    Vannak" guruid"?Ami jó!
    Csak azért mindíg számíts a magad véleményére.Illetve önbizalmadra.
    Végülis Te ismered legjobban Magadat!

    VálaszTörlés
  3. [hétfő] - bár szinte ki sem mozdultam a (besötétített) lakásból (nem számítva a kb. hajnaltól- kb.09 órát)- egész nap "bágyadt" voltam ?-
    (tv-ből hallom 4.000 emberhez kellett mentő ?- vajon csak Bp.-en vagy országosan ?)- lehet,hogy az időjárás is "ludas" a közérzetünk alakulásában ?- ne bonyolítsam. Itt van @ airam által ajánlott weboldal (?)
    michaelitta (ha működik)
    Guru = (?) ... az üdvözüléshez hozzásegítő (indiai) vezető. Ismétlés, írtam már, én inkább a "szkeptikusok" közé sorolom magam ,-nem a "tagadók" közé. (ebben a témakörben is !)-
    (ennyit most!)- aztán a többit majd még meglátom.

    VálaszTörlés
  4. Na,igen. (Pécsett van egy Melitta (?) nevű "valami" - ...és elrontottam a beírást,- esetleg ez michealita
    ***********************************
    Tegnap olvastam @Zéta blogját is,de szándékosan nem kommentáltam, kivárva,@Aranyosf. majd hogy' "adja elő" a történteket. A témához : megtaláltam egy régebbi blogbeírást - kár,hogy "leállt" a téma.
    meredek utcák
    [ Tour de Francot is néztem... (a profik kb. 1800 m-en jártak... és (mintha) kb. 10%-os emelkedőt említettek volna (?)- (pontosítandó)- Bár a "profik" az egy más téma,- de kissé sajnálom, hogy elfelejtettem már, mennyi idő alatt értek fel (egyéni indításos módon) anno a kerékpárosok a Széchenyi-tér - Misina tető "szakaszon". Savanyúcukor !- azt is elfelejtettem, hogy a kb. Sörgyártól (?)- a Tettyére (mikor,ki,milyen "géppel"- mennyi idő alatt ért fel ?- (...)

    VálaszTörlés
  5. Juszt sem törlöm ki! Megint elrontottam- pedig időm kevés most.
    (Volt barátnőm hétfő hajnali útnak indítása)
    MICHEALITA (francba !)
    Más : nem tudom,kivel "jótékonykodtál" és egyebek - de pl. nézzen bele,aki akar! - ( pár érdekességet mond benne egy "szakértő" (?) - pszichológus (?)- ami más témák esetében is "megszívlelendő" lehet(ne)
    Milyenek (ilyenek) vagyunk...

    VálaszTörlés
  6. A témához ? - (bár ismétlés lesz )- [vélekedésem: a "suszter cipője szokott lyukas lenni"- vagy valami ilyesmi. "Ezt-azt" olvastam én (+ tv.) pl. Popper Pétertől...ill. Müller Pétertől is (?)- valahogy az maradt meg bennem, hogy "nagyon tudta" Popper is "nyomni az igét"...miközben épp' a saját problémáival nem nagyon tudott mit kezdeni... (írt és beszélt is róla) - így aztán, (ki-ki olvasgasson...vagy higgyen abban, amit jónak gondol... viszont (tán'/esetleg) viselje el,ha vannak "másképp' gondolkodók is."
    ********************************
    További ismétlések : ( pl. nem egyszer írtam, hogy a "bölcs mondásokat" (citátumok ?) - sem szeretem túlzottan... ( = néha "mormolom" magamban = kaszakő! - de okos voltál/vagy!- gyere ide (2010)-és aztán de megnéznélek! :-) :-) ... szóval, (ha már @Aranyosf. "megemlített"...) OK!- az az igazság, hogy Kurt Vonnegutnak volt a "klasszikus mondása" = [ Így van ez! ] - bizonyára az én mondásaim (?) is valahonnan "plagizálódva vannak?"... mellesleg ?
    citátum("a szeretetet nem keresi az ember")

    VálaszTörlés
  7. Hogy pótoljam egy régebbi "ígéretemet" = hogy majd beírom ...
    Július 15-től TÜKE kártya
    Vélekedésem = (...) ... 0
    Egy biztos, kissé "aggódom", hogy a kiváltása körül ne legyenek "bonyodalmak"... de majd csak beszámol erről (is) @Aranyosf. (?) :-) :-) :-)
    Bocs'- ha egy-egy blogba ma (sem) kommentelek ?- (vagy majd a későbbiekben meglátom...)
    Jókat nektek !
    *******************************

    VálaszTörlés
  8. Esetleg erre is számítani !
    Ilyesmi is várható!
    Na, ne legyen igazam...

    VálaszTörlés
  9. Airam, üdvözöllek az olvasók táborában !
    Épp csak belenéztem az általad ajánlott oldalba, (http://michaelita.gportal.hu) és a következőt találtam:
    Az értelmező szótárából: „TETT”
    A tett olyan szakrális tevékenység amely nem hoz dicsőséget, nem eredményez hírnevet, csak szenvedéssel jár.
    A tett a karmikus küldetés beteljesedése, az üdvözülés előmozdítója, aminek minden esetben következménye van.
    No comment….

    @x: Igen, rengeteg bunkó él ebben az országban…és ez számtalan más esetben is kiderül. Nincs kedvem ebbe mélyebben belemenni. Nyilván bárki tudna számtalan példát mondani…

    VálaszTörlés
  10. Kedves, Jó aranyosfodorka! (mert, hogy annyi jóság jön a blogodból... :),
    Egy Wiki szócikket küldök, én meg erre találtam rá mint egyfajta múltkori - kissé keserű - kérdésedre adható válaszfélére.
    Egyébként (jó)magam is :) éltetek egy oldalt, amit szeretettel ajánlok figyelmedbe, (és másokéba is),íme: http://www.teremteni.eoldal.hu/ És köszönöm, hogy reagáltál a jelentkezésemre! :)

    VálaszTörlés
  11. Bocsánat, a nagy buzgóságban az imént lemaradt a Wiki-link. Most itt van: http://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3b_k%C3%B6nyve

    Na, megyek, megnézem, mit csinálnak a virágaim a kertben... :) ahogy Te is szoktad...

    VálaszTörlés
  12. Mint versszerető embernek küldöm Pilinszky Apokrif-jét : http://www.youtube.com/watch?v=vi9o7EgLuuI&feature=player_embedded#at=372

    Szeretettel.
    És most már tényleg megyek a virágokhoz...

    VálaszTörlés