2010. augusztus 3., kedd

Bevásárlókocsi

Először talán itt is javasolnám a @x által ajánlott cikk elolvasását. Ugyanis annak szellemében kezdtem a mai napomat…. Aztán majd kiderül, mi lett belőle….

http://www.depresszio.hu/reszletes.php?id=112

Pozitív akarok lenni ! Én NEM akarok regredálni ! Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve ! Nézd csak, fel is sorolom:

Csupa jó dolog történt.
Felébredtem – holott ugye akár…
Kinyitottam a szemem és láttam, levegőt is tudtam venni, két lábbal felkeltem. Máris 4:0 a jó javára.
Ja, ott kellett volna kezdenem: a saját ágyamban/házamban ébredtem…
Volt víz, amiben letusolhattam, a hűtőben tej és hozzá kenyér, a kenyérpirítóban áram, a gyógyszereim pedig szépen a keddi dobozkában vártak.
Megreggeliztem. Vannak fogaim, nyelvem, gyomrom. De jó nekem !
Volt ruhám és cipőm, amibe aztán belebújhattam, fésű, amivel a hajam megfésültem, mi több egy pici szemfesték és rúzs is. Jaj, hát még hajam is van ! De jóóóóóóóóó nekem…
Volt órám, amire rápillantva érzékeltem, indulnom kell.
Volt autóm, benne benzin, amibe beültem és a volt barátnőm, akiért elmentem, hogy együtt ejtsük meg a hóeleji nagy-bevásárlást. Hát ez is ! Tehát volt pénzem a vásárlásra.
Nincs iskola, az utak sokkal kevésbé forgalmasak 8 előtt, mint szeptember-június között. Az Aradi vértanúk útján, a várfal mögött haladva eszembe jutott az Angster-orgonás szép délelőtt, a várfalsétány. A nagy fenyők, ahol az orgonasípok állnak, pont szemben vannak a hajdani óvodámmal – ezt már akkor is megállapítottam, most újra rögzítettem az agyamban. Eszerint az is van. Sőt emlékeim is, melyek közé az a szép délelőtt bekerült.
Sütött a nap, de még nem volt forróság. Kék volt az ég, és zöld volt a fű. De jó nekem, felismerem a napot, az eget és a füveket, a színeket ! Minden gyönyörű!

Szerencsésen kijutunk a város széli nagy áruházig, leparkolok. Bemegyek. Eddig a bevásárló kocsik az épületen belül voltak és ingyenesen lehetett használni – kétségtelen, ezzel a keggyel ez az áruház már teljesen egyedül maradt.
Nos aug.1 óta ez megváltozott.

NEM az a bajom, hogy most már ITT IS kell egy százas, (amit ha szerencséd van, bele is tudsz erőltetni a lukba) nem az a bajom, hogy vásárlás végén nekem kell a kocsit a „kocsi-parkolóhoz” visszavinni – hisz mondom, az összes többi nagy áruháznál ez a divat. Hanem nekem azonnal eszembe jutott az a 2-3 emberke, akik itt hosszú évek óta a kocsik összeszedésével és helyre-tolásával foglalkoztak. Szerinted többet kereshettek, mint a minimálbér ? Szerintem nem. Rohadt nagy kiadás lehetett őket „tartani”….És mostantól munkanélküliek. Akár van családjuk, akár nincs. Feltehetőleg nem 3 diplomás, nyelveket beszélők voltak.
Szerinted mekkora esélyük van, hogy ma állást találjanak ? Mert szerintem semekkora.

Na most akkor ne forrjon fel az epém, ne legyek dühös, ha konstatálok egy ilyen esetet ? Persze, hát persze, hogy tudom, ezer más nagyobb disznóságot, gyalázatot is fel lehetett volna sorolni, kapcsold be a gépedet, vagy nézz bele ez újságba, hallgass rádiót, netán beszélgess a barátaiddal ! Tele a világ a jajjal meg a bajjal. De nem valahol itt lent, ezen a szinten kellene kezdeni a javulást/javítást ? Ha már annyi képzetlen szerencsétlen ember él körülöttünk, legalább azoknak, akiknek módjuk lenne segíteni rajtuk, azok miért nem teszik ? Naná, hogy ezt nem csak a szóban-forgó nagyáruház kocsitologatóira értem.

Kedves H.E. én azt hiszem, nem vagyok egyedül az ilyesféle gondolatokkal. Nagyon szép az elmélet, olvasmányos, igaz, találó – csak éppen kézzelfogható útmutatást nem ad.
Ezt írja egy helyen a fenti cikkben: „A pszichológusok, úgy tudom, akkor beszélnek regresszióról mint kóros folyamatról, amikor valaki nem tud szembenézni önmagával vagy a világgal, és védekezésképpen valamilyen korábbi tudatállapotba, személyiségállapotba húzódik, hátrál vissza. Azt hiszem, ez történt a magyar társadalommal, vagy legalábbis az emberek jelentõs hányadával az elmúlt másfél évtizedben. Az egyre inkább összekuszálódó világban képtelenek voltak szembenézni az elõttük tornyosuló feladatokkal. Megtorpantak, hátrahõköltek, visszahúzódtak."

Mondja már meg valaki, hogyan legyek tökéletesen boldog, pozitívan gondolkodó, állandó jókedvű mosollyal az orcámon, ha egy lepusztult erkölcsű világban élek ????

(Gif: http://www.avonbp.info/komponensek/bevasarlo-kocsi.gif )


6 megjegyzés:

  1. Kezdjem talán azzal, utálok olyan helyeken vásárolni, ahol pl. bev.kocsi van,de annak ellenére MÉG NEKEM is van pénzt helyettesítő "érmém" ?- vagy van műanyagból is,- stb. (lehet, hogy egyes üzletek kocsijaihoz más és más fajta kell(ene) ?- nem tudom,- de pl. nekem (emiatt) soha nem volt gondom a "kocsit elkérőkkel" sem ) - stb.
    Na, de a történet nem erről szól.
    Nem szeretem a pontatlanságot... ismerjem el,az adózással sem nagyon foglalkozom... vagy 13 éve adóztam utoljára (?) és akkor is a munkáltatóm csinálta meg a bevallásomat. (Aki ismeri pl. a minimálbér adózását...annak jó,- vagy ne olvassa tovább.)
    Minimálbér
    Nem nagyon nézegettem, de ez a munkavállalóra vonatkozik.
    Továbbá - ami talán- a blogban írtakra vonatkozna ?- szerintem minden csak "számolás" kérdése! - a munkáltató részéről!
    Mert a munkáltatónak is vannak (járulék) adófizetési kötelezettségei - és akkor még szót sem, mi mindent kell8ene) adnia egy-egy dolgozójának. (Kocsitologatónak is!) - na, azok a béren kívüli juttatások...(már ha ad)- és akkor még : kell szabadságot adni, fizetni a táppénzt,öltöző (munkaruha?)- leegyszerűsítve: bizonyára eléggé sok a dolgozó után fizetendő rezsi.
    ********************************* Én (most) nem tudom, hogy a munkanélküli járulék mennyi és hány hónapig jár...és mi van azután. (Bocs') - de valahogy a munkaadó sem Róbert bácsi!- és bizonyára nem foglalkozik azzal, hogy Magyarországon kb. 11%-os a munkanélküliség.
    Végül : (mint cinikus...) én lennék a "boltos" (=multi...) ha én is lesz**nám! - Aki nem akarja önmaga tologatni a kocsit,- hát ne menjen oda !- ( nekik a nyereségük megvan,- ha nem lenne, már rég bezártak volna...)
    Talán ennyit,- ehhez.
    ********************************

    VálaszTörlés
  2. (2.) Esetleg kimaradt : (- bár nem vagyok egy túlzottan "múltba visszanéző" (visszasíró) sem... stb.)
    Juthatott volna eszedbe pl. voltak (anno)utcaseprők (!) -kalauzok a buszon(helyi járat)- mérőóra leolvasók ..és ne soroljam azt a sok "vatta embert" - akikkel tele volt minden munkahely ? - (aztán az lett a vége, ami lett!) -
    Hogy az, ami most van,- az sem jó ?- sokan érzik ! (?) - de már bocs'- hiába írtál te egy "megoldást!" - valahogy a tiéd sem az igazi! - viszont dicséretes !- mert "mint társadalmunk egy tagja" - foglalkoztál ilyesmivel is. :-) ( remélem túlzottan nem "hergelted fel magad" ?? ...)
    [Pontosítás : OK!- évi egy alkalommal (?) van mérőóra leolvasás.]
    Szerintem Hankiss "rávilágított" arra, hogy pl. a körülötted lévő emberek (esetleg/tán) mitől olyanok - amilyenek !
    *********************************

    VálaszTörlés
  3. (Mivel a lényeg (?) vagy a "csattanó" a legvégén van ?...) Hát...választ a kérdésedre tőlem ne várj ! (megjegyzem: eléggé nehezen viselem,ha nekem bárki is tanácsot ad(na)- mert gyakran van még olyan érzésem (belénk nevelték?...) hogy az "idősebbnek mindig igaza van" - vagy egyéb "viselkedési szabályok" ) - szerintem amiket szeretnél/akarnál azok naivan utópisztikusak ? (tökéletes boldogság- stb.)
    Én elég sokat olvasok... (visszamenőleg az időben is) - azért meghallgatnám (?) vélekedésedet, hogy "mihez képest" lepusztult erkölcsű a világ(unk) ? - (szerintem volt az sokkal rosszabb is ) - legfeljebb nem tudtunk róla (?) - és ezt se bonyolítsam jobban.
    Na, - akkor (ezek után) jöjjön (nekem) a mai "lapszemle"...
    **********************************
    Ja!- remélem a nagy esőt/szelet (?) - stb. ki-ki túlélte ?
    *********************************

    VálaszTörlés
  4. Kíváncsiskodnék: -reggel milyen lábbal keltél, milyen színbe öltöztél, gyakoroltad-e a pozitív "mosolyogj a tükörbe" című álságos tanácsokat.
    Szerintem az alaptermészetünkön változtatni, fenekestül megfordítani nem érdemes. Az évek alatt kialakult értékrendünkön sem.
    Minimum mi marad, közkincsé tesszük a véleményünk,akarva-akaratlanul is nevelni szeretnénk. Több-kevesebb sikerrel.
    A végére egy kis pozitív?
    Eredményes volt a bevásárlás?
    Gondolom tele a kamra!

    VálaszTörlés
  5. Bocs' ( egoizmus lenne ?...)- elárulnám, hogy @Aranyosf.-tól "felbuzdulva"...ma (szerda) reggel én is "fotózgattam!"... ( magamban "kuncogva"...(?) - képtelen lennék egyetlen "pozitív-témájú" képet csinálni ?- )
    Persze, már reggel 06.05. órakor (!) visszamondták a boltban... láttak engem ( fotózás közben...) - ( írjam őszintébben ?- "kiröhögtek ?"...) - na, igen : egy igen nagy tócsában (kátyú) le akartam fotózni "önmagamat" !- sajnos a vaku miatt nem sikerült ! :-) (+ papucsban voltam és elázott a lábam - és egyéb bonyodalmak) - na, ok! Má' én sem hülyülök meg...
    ********************************

    VálaszTörlés
  6. A képek láttán bizony nekem is az első gondolatom az volt: Hú, de pozitív életérzésről tanúskodó képek ! :-)
    Kyba: nos, igen, erre a hónapra majdnem mindent sikerült beszereznem. Ma aztán feltettem i-re a pontot, a piacon megvettem még a ketchuphoz való anyagokat meg a befőzni való paradicsomot. Max. a szilva-eltevés marad már csak erre az évre. Ja, nem, van még a birsalma is, ha ugyan lesz termése...

    VálaszTörlés