2010. augusztus 1., vasárnap

Boldogság-statisztika

Kis kiegészítés @x kommentjéhez :
„Nehéz lenne megmondani, hogy melyik országban a legkellemesebb az élet, hiszen az embereknek társadalmi hagyományaik, kulturális hátterük, az élet minőségéről alkotott felfogásuk oly sokféle, hogy nehéz közös nevezőt találni. A társadalomkutatóknak azonban mégiscsak sikerül időről-időre listákat készíteniük arról, hogy elvileg hol lehet legkönnyebben meglelni a boldogság kék madarát.”
A cikk folytatása itt:
http://uzletasszony.network.hu/blog/uzletasszony_klub_hirei/a-boldogsag-vilagterkepe

(Az én véleményem pedig az, hogy az ilyesféle „kutatások” szubjektívek…)

Zenében elmondva

4 megjegyzés:

  1. Hát, ez az ! Nem véletlenül írogatom, hogy én eléggé "szkeptikus" vagyok! - Bár nem szeretem egy szóval kifejezni! -és igyekszem hozzátenni, hogy lehetőleg MINDENT nem hiszek el, "első olvasatra!" - függetlenül attól, hogy ki mondja!
    Írtam egy blogban is (pontatlanul) most épp' Hankiss Elemér könyvét olvasom : Csapdák és egerek (2009) - bár jó pár dolgot (pl.társadalmi csapdák - stb.) már évekkel ezelőtt is megírt (én meg olvastam) - csak-csak "tud hatni rám" az "olyasmi" - amiről nem tudtam - ill. (lehet ?)- "hat rám/ránk" anélkül, hogy tudnánk róla ! Mert kb. addig eljutottunk már, hogy sejtjük/tudjuk (?) - van jó pár dolog, ami az "őseinktől" öröklődött (génekben ?- ill. magában a társadalomban)-és ne bonyolítsam. Így aztán - szerintem - ki-ki mehet(ne) oda (kék madarat keresni) ahová csak jónak gondolja! - (szerintem ami "bennünk van" - az pl. idegenben is bennünk marad! - de nem lepne meg, ha ebben sem lenne igazam!)
    [Egyszer megkérdeztek valakit (lényegtelen kit és mi ügyben) kb. = "Hogy van ennyi mindenre ideje?" - a válasz : "csak akarni kell!" - lehet, hogy a legtöbb dologra ( a boldogságra is ?) - talán ez lenne a "megoldás!"
    *********************************

    VálaszTörlés
  2. (Bölcs mondásokat nem szeretem - de állítólag egy USA közmondás : " ha az ember nem tudja,hová akar eljutni, akkor általában nem jut el oda!" ) Egyszerűbb történet ( tarthatjátok "apróságnak/hülyeségnek")- sajnos 2-3 napja képtelen vagyok rájönni, hol is olvastam, de nem kutakodom utána:
    Pl. Indiában (?) a csirkét feldarabolják (kis darabokra) - az angolok is másképp darabolják (?) - a hátát,vagy mellét 3 db-ra vágják... ( jó lenne pontosítani) -ill. ezzel szemben van a "magyaros" darabolás! - ( kisebb és nagyobb darabok- bizonyára mind' így csináljuk...) - és akkor jön, hogy kié lesz a legszebb darab?- ki hajlandó a kisebb/gyengébb részét enni-és miért ?- és ezt se bonylítasam !
    (1001 ilyen "apróság" van... stb.)
    Persze: ki-ki mondhatja, hogy manapság már megtehetjük, pl. csak azonos darabokat veszünk...és az is lehet,egy megoldás... azaz: (mondom én) - kinek csak hátára vagy szárnyára jut,- kinek meg combra... de az egy más történet.)
    Más : nem mintha annyira elhinném... itt van pl. ez :
    a Balkánról
    Na, akkor...
    Ki-ki vigyázzon magára !- állítólag (...) magas (7.5.) UV-B - (bár -mondják - a "magyar" UV-B érték kissé másabb mint az EU-é ?- vagy ami a "világban elfogadott?" (pontosítandó) :-)

    VálaszTörlés
  3. Kicsit viszafele.A "Homokcsodák" és a Dóm körüli sétád írásai és fotóid csodálatosak.Nagyon szép lehet az az orgonasípos zenehallgatás.Még így írásod után is meghatódtam.
    A Saxon Szász János képeihez annyit.Engem ez a fajta stílus "kavalkád" szórakoztat.Úgy elnézegetem őket.
    Boldogság?Sokszor egy-egy pillanatnyi közérzet,vagy érzés,hirtelen boldogsággal tölt el.Nem mindíg magyarázható,hogy miért.
    Egy kellemes illat,egy emlékkép.
    /Karinthy ír is erről.A Frigyes./
    Keressük,vagy várjuk?Nem is tudom.

    VálaszTörlés
  4. (Nem akartam én ezt itt említeni... (pénteki cikk volt) csak aztán azóta kiegészült a videoval is...
    Na, akkor azoknak, akik nem néznek ilyesmit...
    Álompor / Isten választott népe a magyar!
    (YouTube - amíg le nem veszik...) :-)
    Más :
    (akik erdőben mászkálnak!) ismét van erdőjárási tilalom... stb.)Baranya megye
    Na, majd talán legközelebb.

    VálaszTörlés