2010. augusztus 5., csütörtök

Sokkoló

Még fel se dolgoztam, agyilag igazán helyre se tettem a duisburgi 21 halottat, s máris az elmúlt 3 nap alatt újabb 4 halálhír ért el hozzám. Egy volt kedves kollégám fulladt a Drávába, egy pécsi család egyetlen 20 éves fiát vesztette el, orvosi műhiba („elnézett” vakbélgyulladás) következtében, és akkor tegnap reggel elkezdett a rádióból „dőlni” az alsóörsi tragédia.
Komolyan mondom, néha nehéz az életben meglátni a szépet, ha efféle sorozatos arculcsapások érik az embert.
Találtam viszont egy cikket, aminek a hangvételét a sok nekem nem tetsző között, normálisnak találom. Bár az első két halálesethez nincs köze, de azért érdemes elolvasni és elgondolkodni rajta. Az utolsó előtti bekezdést különösen figyelmetekbe ajánlom:
http://nol.hu/belfold/csendet__gyilkossag_-_allaspontunk_alsoorsrol

Kép: http://m.blog.hu/ac/acsendhangjai/image/Harmatos_r%C3%B3zsasz%C3%A1l.jpg  


3 megjegyzés:

  1. (1.) Kezdeném azzal, hogy - bár remélem tudod - Itt a B.megyei gyászrovat
    (persze, a főoldalon - (jobb oldalon) - is megtalálható,(tekerni lefelé elég sokat ?)- bár vagy megnézi minden nap (...) az ember... vagy "duzzoghar"- ha későbbiekben nem találja... vagy adott napon nem találja - stb. )
    **********************************
    (Bocs'- én úgy "hallottam" (tv.) a fiatalembert valóban hazaküldték, de azzal, hogy "ha rosszabbul érezné magát, menjen a háziorvosához" (?) - amit nem tett meg!-és (szerintem)- túl későn ment vissza a kórházba. OK!- én senkit sem nem védek,sem nem "török" pálcát felette ! - Lásd még a mai témát (valami ilyesmi a címe : "A Tiszti Főorvos kérése a lakosságtól ?...) vagy valami ilyesmi.
    ********************************
    Szombaton vagy vasárnap (?) - tanúm van rá!- egyik híradóban (...) ill. a másikban is... kb. 30 percből... az első 18 perc ?- csak ilyen híreket tartalmazott! - (gyilkosságok,balesetek - és ne soroljam) - hát... felálltam!-és otthagytam! - (ez is egy megoldás...)

    VálaszTörlés
  2. (péntek)
    Ha nem is "sokkoló," de az elmúlt percekben (vagy 30...) mint pók a falon (?) futkostam ? - (dörgött...majd jött az eső - stb.)Na, ne részletezzem...
    Ki ne feledjem, tegnap (csüt./d.u.) láttam először (!)- hangyák vonulását !- egyik szomszédom kapujától - keresztben - át az úttest (aszfaltozott) túloldalára ! - Érdekes (?) nem merőlegesen vonultak át, hanem "ferdén" ?- stb.
    Szóval.... ( a témához) esetleg még ezt itt -
    Itt vannak az összegyűjtött cikkek is
    (Nem kívánnék én senkit sem megsérteni érzéseiben. De - esetleg - azt a "bigpicture" oldalt megnézni - új képekkel.)
    Nem feledni ! Péntek !
    Bizonyára kertész rovat...és magazin is !

    VálaszTörlés
  3. nem szeretem hallgatni az ilyen híreket. közszolgálati tv-t se nézek már, híradót meg főleg nem. interneten is figyelmen kívül hagyom az ilyesféle cikkeket.
    sajnos régen is történtek ilyen balesetek, szerencsétlenségek, csak nem kerítettek nekik ekkora feneket.
    manapság már csak ez a hír:( szomorú.

    egyébként meg RIP Kepi

    VálaszTörlés