2010. szeptember 26., vasárnap

Füzesi Heierli Zsuzsa

http://www.h2g2.hu/fuzesi/index.php?lang=hu&page=3  (A lap alján lefelé mutató kis fehér nyílra vidd a kurzort és az oldal magától gördül lefelé!)

Akkor jöjjön valami, ami talán nem kavarja fel az érzelmeket.
A Parti Galériában is jártam. Ahol csodát láttam. El nem tudom képzelni, miképp lehet a porcelánból  ilyen varázslatos tárgyakat készíteni ?
(= A porcelán a keramika legnemesebb anyaga, kvarc, kaolin, és földpát keverékéből előállított fehér masszából készül. Cserepe teljesen tömör, nedvszívó képessége nincs. Törésfelülete fehér, fénylő, kagylós. Kínában találták fel, onnan kereskedők hozták el Európába.   http://hu.wikipedia.org/wiki/Porcel%C3%A1n  )
Én úgy képzeltem el az előállítást, (habár szívesen „élőben” is megnézném)hogy ez a porcelán valami tésztához, mondjuk a karácsonyi keksz tésztájához hasonló anyag, ami formázható. Igenám, de akkor még azt a sok mintát bele kell vagdosni, vagy millió lyukacskát beleszurkálni, aztán formába-tekergetni. Hát lehet dolgozni egy-egy alkotással.                          

Mint a csipke, lágyan libbenő formák – bevallom egyiket óvatosan meg is érintetem – annyira hihetetlenek tűnt, hogy mindez nem valami kikeményített csipke…
Én beleláttam méhkaptárt, pókhálót, fagombát, korallt, csodás tengeri kagylót…Nézzétek csak meg a képeket, szerintem másnak is lehetnek ilyen gondolatai látva az alkotásokat.
Nem csak a formák, az anyag, a technika, a lyukak, lyukacskák, pontok, pöttyök,
hanem a színvilág is nagyon kedvemre való: a fehér és a barna legkülönfélébb pasztell árnyalata, fényes és matt felületek  … 

Szóval nekem nagyon tetszett. Ingyenes a kiállítás, nézetek be, ha arra jártok (Mária utca 1.)
 A kedvencem: 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése