2010. szeptember 30., csütörtök

(Képtelen) Történet

Ma egy igen érdekes filmet láttam a mongol-tatár birodalom virágzásáról, hatalmának kiterjesztéséről és bukásáról.
És épp tegnap kaptam egy, az iszlám kétségbeejtő európai terjedéséről szóló diasort.
Ez a kettő aztán valahogy összekapcsolódott az agyamban, emiatt megpróbálom leírni, ami már jó ideje motoszkál bennem.

Először egy igaz  történet, jó pár évvel ezelőtti.
Egy É-magyarországi város modern lakótelepén született három gyerkőc, köztük egy kislány, egy teljesen „normális” fehér családba. Apuka, anyuka középvégzettségű, munkás-értelmiségi családból származó emberek. A gyerekek mind főiskolát, ill. egyetemet végeznek. Szokásos és lehetséges karrier volt ez abban az átkosban.
Aztán jöve’ a nagy szabadság, többek között sok változással, s  annak lehetőségével is, hogy kezdnek kinyílni a kapuk, s mint a penész, szinte láthatatlanul elkezdnek beszivárogni különféle más nációk az országba. Sárgák, feketék, pöttyösek. Hozták a kultúrájukat, ételeiket, vallásukat, szokásaikat is – természetesen. (Most nem elsősorban a munkaerőhiány miatti bevándorlókra gondolok, mert ez a példa pont nem egy ilyenről szól.)
Szóval jöttek/jönnek és asszimilálódni nem nagyon akart/n/ak.

A fiatalok – mint mindig - most is ők voltak az elsők, akik ki akarták próbálni az újat, a mást, elkezdtek hát összeházasodni. Csakhogy pl. a moszlim vallás nagyon más ám, mint a már megszokott és kifinomult európai vallások. (Merthogy nem felejtettem ám én el a keresztes-háborúkat és boszorkányégetéseket! – csak azt mondom, ma már ezek az európai vallások kifinomultabbak egy kicsit.)

Ebbe a fent említet családba is beházasodott egy moszlim ifjú, aki hamarosan áttérítette a nejét is. Gondoljátok el szegény szülőket…. Eléggé megviselte őket, amikor egyetlen lányuk egyszer csak slafrokban jelent meg, szorosan bekötött fejjel a szülei lakásában, merthogy áttért férjeura hitére.
Egyszer aztán váratlanul a szomszéd bácsi (aki a lányt még meztelen seggel is látta rúgkapálni, kisbugyiban szaladgálni) szóval ez a szomszéd bácsi váratlanul becsöngetetett, amikor a fiatal pár épp a szülőknél vendégeskedett. Tudni kell a továbbiakhoz persze, hogy a moszlim vallás a nőnek kegyesen megengedi, hogy otthon ne viselje a kendőjét.
Nos, ez a diplomás magyar nő,  amikor meglátta a 80 éves szomszéd-bácsit 10 dioptriás szemüveggel, bottal a kezében, mosolyogva belépni a  szülők lakásába, ijedtében az asztal alá bújt, mert új hite szerint idegen férfi őt nem láthatja fejkendő nélkül.

Ezt a sztorit már nagyon régóta meg szerettem volna írni, de valahogy nem adódott rá alkalom. 
Most előbukkant a fentebb említet két esemény (film+diasor) hatására.

El is gondolkodtam a dolgon – persze nem először…Ez lesz Európa vége: „elfoglalják” – ha nem is fegyverrel, hát félholddal és szusival. Azt hiszem túl későn ébredtünk rá, hogy a hagyomány, a tradíciók megőrzésének, ápolásának, továbbadásának milyen hihetetlenül fontos szerepe van/lenne.

És most bemásolok ide a fentebb idézett diasorból néhány adatot. Én nem tudom/akarom és fogom ellenőrizni hány %-ban igazak,  engem meggyőztek.
Vagy megijesztettek.
Igaz, túl sok félnivalóm nekem már nincs, tekintve (milyen jó egyszer ezt így leírni!)  a koromat !

Idézetek, részletek:
„A bevándorlók nagy része nem kíván integrálódni és asszimilálódni, hanem megtartja muszlim kultúráját, ebben neveli gyermekeit, és szavazataival ebben az irányban akarja befolyásolni a politika és a társadalom alakulását. Az ős-európaiak demokratikus-liberális hagyományaik és a fasizmus visszajáró kísértetétől való félelmük, valamint a multikulturalizmus eszméje miatt meg sem kísérlik határozottabb eszközökkel integrálni és asszimilálni őket.

Az Európában természetes  demokrácia  nyitottságát kihasználva, a bevándorló muszlimok nagy része viszont saját (vallási) oktatást, hivatali nyelvhasználatot stb. követel (állami finanszírozással), nem beszélve a mecsetek tömegeinek az építéséről. A demokratikus lehetőségeket ugyanakkor egyértelműen antidemokratikus célokra használják föl: gyors létszámnövekedésük mellett további mecsetek és „iszlám kulturális központok” épültek, melyek közül sok a radikális ifjúság feltüzelését szolgálja, és a fasiszta ideológiára fogékony helyi fiatalok áttérését segítik elő az iszlámra.

A multikulturalizmus, az önvédelmi reflexiók teljes leépítésére kényszerítette az európai társadalmakat, hiszen a multikulturális eszme és a tolerancia jegyében szinte senki sem tehetett, tehet semmit még a bizonyítottan veszélyes, kereszténység- és Európa-ellenes muszlim szervezetekkel szemben sem. Ezek a szervezetek és támogatóik (melyeknek céljaival nem elhanyagolható mértékben szimpatizálnak az európai muszlimok tömegei is) a demokratikus játékszabályokra alapozva törnek a demokrácia és az európai értékrend felszámolására.

Az átlagpolgárok egyre inkább felemelik hangjukat, de továbbra is igen kevés közszereplő mer nyíltan nemet mondani erre az újfajta gyarmatosításra. Közülük azok, akiket csupán nácinak, rasszistának bélyegeztek meg, még enyhén megúszták, hiszen volt, akire halál várt megnyilatkozásai miatt, míg sokan állandó rendőri védelem alatt kénytelenek élni életüket.

Néhány számszerű adat:
- Az EU területén jelenleg 25 millió muszlim él, ez a teljes lakosság 6 %-a
Törökország csatlakozásával ez 20-25 %-ra nőne.
- Az EU tagállamok népességének növekedési rátája minden tagállamban 2,1 alá esett:
Spanyolország, Görögország, Olaszország: 1,3 (ez azt jelenti, hogy 2050-re a népességük az egyharmadára csökken! - Olaszországban 2050-re nem lesz a lakosság 60%-ának bátyja, nővére, unokatestvére, nagybátyja, nagynénje). Németország: 1,37, Nagy Britannia: 1,74, Svédország: 1,75.
- „Demográfiai kapitulációnak” nevezik, ha 100 főnyi 40-44 éves férfire kevesebb, mint 80 főnyi 0-4 éves fiú jut. Németországban ez az arány 100/50, a Gázai övezetben 100/464.
- A Gázai övezet népessége 1950-től 2006-ig 240 ezerről 1,4 millióra nőtt. Ha Dánia így növekedne, akkor nem 5,5 milliós népessége lenne, hanem 25 milliós. Ebben az esetben Dániában az átlagéletkor 15 év lenne, ám a valóságban 39. Több mint 3,6 millió ember lenne harcképes korban, ám így csak 470 ezer. Afganisztánban ez az arány 100/473, Irakban 100/351 Szomáliában 100/364.
- A muszlim országok népessége öt generáció alatt (1900-2000) 150 millióról 1.2 milliárdra nőtt, azaz 800 %-os a növekedés (ami meghaladja még Kínáét is ahol a növekedés „csak” 300 %)
- Európa muzulmán lakossága 2025-re meg fog duplázódni. Európában az európaiak pár generáción belül kisebbségben fogják magukat találni.
- Nyugat Európában a muszlim közösségek politikai térnyerése és taktikái nyomán az „őslakosok” emigrálni kezdenek. Kanada, Ausztrália, Új Zéland kész évi 1.5 millió magasan képzett emigránst befogadni.
- A Washington Times elemzése szerint Oroszország a 21. század végére muszlim ország lesz. Jelenleg 25 millió muszlim van Oroszországban. Nyolc éven belül az orosz hadseregben a katonák fele muzulmán lesz. 2020-ra Oroszország teljes lakosságának 20 %-a muszlim lesz. Egyes számítások szerint 30 éven belül több muszlim lesz Oroszországban, mint nem muszlim. Az orosz föderáció muszlimjainak létszáma 40 %-al nőtt 1989-óta.

A jelenlegi tendenciák mellett az „őshonos” európai lakosságot egyszerűen „túlszaporodja” a muszlim kisebbség.
Kutatók három lehetséges jövőt tételeznek föl:
(1) Európa iszlamizálódik;
(2) Európának sikerül valamiképp kulturálisan integrálnia a muszlimokat;
(3) Egy nacionalista fordulat révén a bevándorlókat kitiltják, deportálják.


Kérdéses, hogy Európa hogyan tud majd megküzdeni fennállásának talán legsúlyosabb krízisével. Amennyiben nem tudja kezelni a bevándorlók, elsősorban a muszlimok keltette kulturális, vallási és társadalmi feszültségeket, valamint saját őslakosságának demográfiai problémáit, úgy meglehet: az általunk ismert Európa mindörökre el fog tűnni a történelem színpadáról.”


Persze tudom, azonnal, fogok kapni ellenvéleményt, és kritikát: Ó, hát a munkájuk kell, ők maguk nem kellenek ? vagy: micsoda fajgyűlölő szöveg ez ! vagy: az egész világ-történelem erről szól….stb.stb..
Persze, legyen is mindenkinek külön véleménye.  De ugye, ez azt jelenti, hogy NEKEM IS LEHET különvéleményem ?

Amúgy meg ezt  se én találtam ki:
Si fueris Romae, Romano vivito more! (Ha Rómában élsz, élj római módon.)

11 megjegyzés:

 1. @x: készakarva másítottam meg azt a bizonyos infót...

  VálaszTörlés
 2. Nekem problémám volt,hogy az iszlám,a muszlim és a mohamedán vallás miben különbözik egymástól.Utánanézve,mintha ez egy
  vallást jelentene.Mohamed,Allah az
  Istenük.Persze kis bogaszászással el is lehet igazodni még pontosabban.
  Ajánlok egy könyvet.Elég jó film is készült belőle.Valós rötrénet,egy amerikai orvosnő az
  írója,aki iráni származásu orvoshoz ment férjhez.Izgalmas,ér-
  dekes könyv.
  Szerzője:Betty Mahmudi-William Hoffer.Nekem a Sorger Kolon LTD.
  kiadásában van meg.

  VálaszTörlés
 3. A "lányom nélkül soha" c. könyvet én is olvastam. És nagyon bosszant, de nem jut eszembe annak a könyvnek a címe, ami egészen más szemszögből számol be a nők ottani életéről. Egy európai asszony (csadorban) kvázi elrejtőzve él egy családban és számol be tapasztalatairól. Ha eszembe jut a könyv címe majd megírom.

  VálaszTörlés
 4. (4.) nem akarnám a téma jelentőségét kisebbíteni,- én pl. nem túlzottan szeretem a "házilag" készített "diasorozatokat" - a netről innen-onnan kimásolt képeket,szövegeket. (stb.) Nem álltam neki az adatokat leellenőrizni,- (engem is zavart az, amit @délim is említ) - szerintem az iszlám az a vallás - és az emberek pedig a muzulmánok /muszlimok.
  [A világon él kb. 1,57 milliárd muszlim, ez a Föld 6,8 milliónyi lakosának kb. 23%-a ] - hagyján, de az EU lakossága mostanában lett kb. 500 millió és ebből 55 millióra becsülik a muszlimokat] - kissé másabb, mint a diasor adata.
  Benne a video nem működik nekem
  Más : mivel vagy 2 évtized múlva lesz "tragikus" a helyzet (?) - ha addig ki nem találnak valamit,- hát... nekem már "nem trombitálnak." ( = ordít a müezzin...) - ettől még nyugodtan fogok aludni.
  *********************************
  Mellesleg a 2001-es népszámlálás szerint csak 190 ezer cigány van,- bár egyes becslések szerint vannak 500 ezren (5%) - de van 1 milliós becslés is (10%) - ez csak úgy jutott eszembe...most.
  **********************************
  Ha nem lett volna ez a téma, akkor a mai javaslatom :
  (Na, a papírt már kidobtam a linkekkel.)
  Kb. ilyesmik voltak :
  Befejeződött az I.világháború a németeknek.(!)
  A másik : az az 5 euró juttatás
  Lényegtelen. Majd talán holnap.
  (Hallgatnám a polgármesterjelöltek "vitáját"...)

  VálaszTörlés
 5. OK!@X.Az iszlám a vallás stb.csak
  nem tudtam ilyen jól megfogalmazni.
  A könyv címét pedig megköszönöm,ha eszedbe jut Aranyosfodorka.

  VálaszTörlés
 6. Nem ártana tisztázni, s persze nem is összekeverni, hogy mi az integráció, s hogy mi az asszimiláció. A másod- és harmadgenerációs muszlim bevándorlók bizony sok esetben asszimilálódtak: nyelvileg és identitás szerint. Ez leginkább a franciaországi arab származásúakra igaz. Ám sokuk nem integrálódott. Nem csupán saját hibájából, hanem azért is, mert a francia társadalom ugyan elfogadta őket franciának, de kilökte őket, ha munkát akartak vállalni.

  Fasisztákból ritkán lesz muszlim. Sokkal inkább a fasiszták áldozatai lesznek a muszlimok.

  VálaszTörlés
 7. (7.)(péntek) Köszöntöm körünkben @ Világ mecsetei hozzászólónkat! Max. egyetértek a vélekedésével!- (ritka eset...) - igaz, 10-12 sorban ( vagy ki-mennyit kommentál) - rzt a témát (is) képtelenség alaposan kibeszélni ! [Kicsit mosolyogtam pl. a slafrok (német = pongyola!) kifejezésen,- kis pontosítás : Burka és nikab ] - (mellesleg nekem csak Németországban és Angliában élő (magyar) ismerőseimtől vannak ismereteim- a témáról,- ami sokszor "erősen szubjektív?" - (egyoldalú,elfogult - stb. )
  Gondolom (majd') mindenki ismeri az "erőfeszítéseket" annak érdekében, hogy a "bevándorlók" és a 2.vagy 3.generáció "beilleszkedjen" - arról kevesebbet hallok, hogy a "befogadó ország" lakosságára is több figyelmet kell(ene) fordítani. (- akár anyagiakat is ?-)
  Emlékeztető : (ismétlés) mi magyarok (állítólag) "vendégszeretők" vagyunk,- ( csak ne költözzön a "vendég" a szomszédunkba !) - ill. lásd még azt a "Kik azok a pirézek!" -
  Na, ennyit,- mert hátha be sem megy... (?)

  VálaszTörlés
 8. (8) Na, javíthatom...
  Burka és nikab (remélem...)
  Vívódtam, hogy @Aranyosf. által megírt történetet folytassam-e ?- Helyette : az én "történetem" ( kb. a 70'-es évek vége- 80'évek eleje ...
  Buszmegállóban állva, 2 db.gyerekkel... (a nagyobbik lehetett 7-8 éves, ("vendég")kisebb meg 4-5 (?) ki tudja ma már) - épp' "hangoskodott" egy roma család... mire odasúgja nekem a nagyobbik : türkish ?(!) - válaszolok neki : nein,- gipsy ! - (ezzel el is volt a "dolog intézve"- (...) mert a "gyerek" - már abban a korában is tudta, hogy "merre,meddig,hány óra" - (német állampolgár)- na, ennyit. ( vagy 30 éve ismerem (?) pl. a "németek vélekedését" pl. a magyar (vendég)munkásokról... vagy akár a "saját fajtájuk" "keleti felén éltekről"... és akkor de messze még az (?) - hogy mi lesz majd kb. 2 évtized múlva! (?) - (hogy...kikeveredjek má' ebből a témából...) :-)

  VálaszTörlés
 9. (9.) A témától függetlenül - kb. ezt javasoltam volna tegnapra :
  Véget ér az I.világháború
  Hogy, miért ?- (mert ezt sem tudtam...) ill. jutott (is) eszembe pl. a (magyar) Herzog-gyűjtemény körüli "pereskedés" -és egyebek. (Aki nem ismerné, bizonyára Google) -
  Ezt pedig talán a számadatok megismerése miatt :
  Vita öt €-ról
  Persze, csak ha érdekel bárkit is.
  Kíváncsian várva a mai (pénteki) témát... (remélve, hogy nem (kora-vagy késő ) este kapjuk... :-)

  VálaszTörlés
 10. (10.) Javítom ezt is :
  Vita öt €-ról
  (mellesleg - tegnap megtudtam, a villanyszámlában fizetett (minden 1kW után 0,23 fillér)- összesen mennyi és hová kerül,- stb. ("szénfillérek" - bár nem ez a pontos neve) - stb.
  Na, - mert péntek van :
  nem feledni !
  a Magazin
  (és minden bizonnyal van kertész rovat is...) -
  :-) :-)

  VálaszTörlés
 11. Nem a témához tartozik, de van nálam Számodra egy meglepetés.

  VálaszTörlés