2010. október 14., csütörtök

Egy nap két hír

Ide-oda járkálós volt a napom, a kora reggeli és a most esti TV híradókat néztem csak meg ( a német nyelvű NTV-n ) illetve ebédem mellé tálalták a  déli krónikát a Kossuthon.
Hát az ebédelés igen nehezemre esett, mert amit én főztem, azt még csak-csak le tudtam volna nyelni (burgonya-krémleves, mennyei sárgarépa-főzelék, fasírt), de amiket hallottam, arról, hogy mi várható – hát nagyon kellett igyekeznem, hogy ne jöjjön vissza, ami lement. Má’ csak azért, mert úgy összeszorult a torkom. Lesz itt még nemulass ! Mert azt ugye senki nem hiszi, hogy a változásokat nem velünk fogják megfizettetni ? Tiltás ide, vagy oda,  nem a nagy cégek/biztosítók, stb. fognak szívni…
És mindezen várható és a jövőben kiszínezésre kerülő rémségek mellett két mondattal intézték el a „Chilei Csodát”  -  ami igaz ugyan, hogy a különféle külföldi híradókból kiszorította a mi vörösiszapunkat – de azért nem volt egy felednivaló cselekedet.
Már a hajnali adásokból értesültem, (ez a fent említett NTV folyamatosan közvetítette a mentés kezdetétől fogva)  hogy 70 nap után mind a 33 bányászt sikeresen kimentették. Elmondták, sőt megmutatták, hogy miképp készítették fel őket, milyen fantasztikus összefogás eredménye volt ez a mentőakció. Persze nem tudom, a magyar TV mit/menyit mutatott mindezekből, de azt gondoltam, ha az iszapról írtam, akkor a blogban örökítsem meg ezt a chilei akciót is.
Egy biztos, nehéz idők várnak itt a felszínen is, ezekre a bányászokra. Több pszichológus  is nyilatkozott, hogy ez az esemény teljes egészében megváltoztatja majd az életüket.  Remélhetőleg bírni fogják a terhelést a felszínen is. Nagyon szimpatikus döntés volt számomra, hogy létrehoztak egy alapítványt, amibe beteszik azokat a pénzeket, melyet a 33 ember ilyen-olyan szerepléssel, vagy pl. könyvírással, stb. megkeres, és ebből az alapból egyenlő arányban fog részesülni mindenki.

Egy video a sok közül: 


5 megjegyzés:

  1. (1.) Hogy mi igaz a "hírekből" vagy mi sem ... (politikus mondta...) [elnökük] - ez a tragédia,ill. az azt követő siker "összekovácsolta a népet!"- (vagy valami ilyesmi) - hát, úgy legyen ! Érdekesség : csak ezután (!) kezdik el keresni a felelősöket és tervezik a számonkérést,bizonyára büntetést. stb. Állítólag 1 milliárdan nézték! - ( bizonyos ideig magam is a CNN-en /BBC-n )- de azért mindegyik magyar tv. (híradó) is mutatta.
    ["Érdekesség" (?) - kezdetben a PécsTv-ben elhangzott : nem nagyon hisznek a "megmenekülésükben." (pécsi bányamentőket kérdeztek) - stb. Na, de minden jó, ha jó... a vége !] -
    **********************************

    VálaszTörlés
  2. (2.) Ki-ki keressen olyan hírt (oldalt amit jónak gondol,- (meg amennyi ideje van)-
    Válságadó(k)
    Pontosítandó, hogy mikor dönt erről az Országgyűlés ( esetleg ma ?) vagy majd csak a jövő hét elején. (?) - mert eddig "csak" egy bejelentés. (terv) - hogy a blogolvasók közül,kit-hogy' érint ?- (nem tudom) - de "családon belül" - bizonyára lesznek, akiket az "adóváltozás" is érint majd - a nyugdíjpénztári dolog is... vagy pl. a cafeteria rendszer "kártyás" változata - (!) - na, az autósok meg nézzenek utána, hogy az autójuk teljesítménye ill. LE adatok hogy'is vannak a forgalmi engedélybe írva ! (lehet,hogy "szívás" lesz a kötelező bizt. megállapításánál ?- ) - na, ennyit most.

    VálaszTörlés
  3. (Ismétlésekért bocs' ) :-)
    Itt a "zene" !
    Vagy ezt sem feledni :
    Zajlik az Élet!
    Bocs' - emlékezetből írva, ha nem működnének....
    :-)

    VálaszTörlés
  4. (4.) Most mondjam azt, hogy a "rosszullét kerülget ?"
    "Sírni" tudnék...
    ****************************

    VálaszTörlés
  5. (5.) Valahogy nem sikerül a beírás.
    Nem fotóztam 8d.e.)- itt van helyette ez :
    Nylonparasztok előnyben!
    (Utókornak : nekem 2010-ben 11. alkalom - remélem a mai volt az utolsó! )

    VálaszTörlés