2010. október 24., vasárnap

A pécsi Csipke híd

Ha jól értelmezem/olvasom, akkor a Zsolnay gyárnál két napja beemelt hidat Zsolnay hídnak fogják keresztelni, vagy már eleve is az volt a tervezett neve.  Túl nagy fantáziára nem vall, bár tény, a Zsolnayak megérdemelnek egy hidat (is).
Nekem a „Csipke-híd” elnevezés is nagyon tetszene, mert pontosan illik rá – jóllehet a formán kívül ez a szó nem utal semmire, se a múltat a jelennel összekötésre, se erre a hatalmas munkára/változásra/átalakulásra, aminek itt  mostanában tanúi voltunk/vagyunk. Viszont jól passzol a konstrukcióhoz. Szerintem.
A beemelés éjszakáján nem, de ma délelőtt arrafelé jártam és a hídról ill. a környezetéről készítettem néhány képet, íme: 







További (sokkal jobb) képek vannak itt: 


3 megjegyzés:

  1. Má' kezdtem "aggódni", mi lehet veled, meg a bloggal ?- (mert ilyentájt már nem nagyon netezem.)
    Valamiért jól írtad be a linket, de szerintem nem működik! (ill. csak egy kép jön elő ?)-(nekem)
    esetleg így :
    az új híd
    (Van róla tv.riport is - ott említik,- kb. 15 cm (?) beton kell még rá és arra valami műgyanta )- nagyon remélem, nem fogják megengedni, hogy (valaha is) mindenféle hülye reklámokat aggassanak rá !- (stb.)
    Na, derűs estét !
    ****************************

    VálaszTörlés
  2. (hétfő) 43.hét = páratlan ! = "zöldjárat" !- stb. -Kinek- hogy' és amikor.
    ************************************
    Nem kritika !- de nincs tudomásom arról, hogy egy "gyalogos forgalomra tervezett" (?) hidat illene-e /kellene-e "elnevezni?"- [ csak nehogy "népszavazás" legyen... (nyertesekkel) - aztán a végén más lesz a neve... de ne legyek "demagóg!" - ] -
    Nekem - (látva a hidat)- szinte azonnal "beugrott", hogy valamelyeset (?) a Zsolnay-féle "áttört porcelánra" hasonlít ?- ( és kevésbé csipkére)- de ne vitassam. Jó kérdés : mi lehet az "áttört porcelán" szakszerű neve ? -
    Igaz,- látva (valahol - a napokban -) a tudom is én milyen nyertes fotókat !- pl. egy hópehelynek is "szokatlan" (nem ismert) formája/szerkezete van!- ( alaposan felnagyítva!) -
    Nos, nekem mindegy!- legyen csipke!
    Később : (értelmező szótárból... 2.) csipke= finom faragványokból álló, áttört díszítés...)
    [ Miért gondolom én (?)... tehénnek is szokás (?) ezt a nevet adni ?) :-)
    *********************************

    VálaszTörlés
  3. Bár mostanában @Délim nem jelentkezik !- (reménykedjünk,hogy csak Szeged (őszi) szépségeiben gyönyörködik...)
    Megemlíteném a két jeles eseményt, a szegedi Dóm 80 éves (felszentelése)-ill. az 5.000. (!) népiskola is ! (Rókus) Ráérőbbek keressék a "délmagyarban" ( online újságjuk)
    *********************************

    VálaszTörlés