2010. október 21., csütörtök

Szupersztár Freddy Sahin-Scholl

Nem vagyok rendszeres nézője a Szupersztár-kereső műsoroknak, de volt már, hogy oda-tévedtem, s ha szerencsém volt, nem az angol szellentő-művészt láttam, hanem valami értékes, szép produkciót, meglepően tehetséges kisgyereket.  Nemrég is az történt, hogy épp valami oroszlános vadászjelenet volt a szavannákon, és nem akartam látni, ahogy elkapják falkában üldözve szegény impalát – hát elkezdtem nyomkodni a távirányítót, s így csöppentem bele ebbe a sztárkeresőbe.
Amilyen véletlen szerencsém volt, az alábbi előadót láttam. Kíváncsi vagyok a végeredményre, mert ha nem ő nyerné meg a versenyt – hát nagyon csodálkoznék (hozzátéve persze, hogy nem láttam az eddigi adásokat, ill. szereplőket,  de majd mostantól figyelni fogom.) 
Nem mellesleg jegyzem meg, hogy az alább hallható dalt ő is írta, továbbá: autodidakta módon tanult énekelni, amúgy "hétköznapi" ember és csak a felesége unszolására jött el a versenyre.
Itt olvashatsz róla - sajnos csak németül. Magyar nyelven még nem találtam róla semmit: http://www.galileo-music.de/

5 megjegyzés:

 1. Erősen "vegyes érzelmekkel" próbálok meg (gyorsan) írni pár sort... (?) - mert épp' a tv.műsorokkal kapcsolatosan van "tele a hócipőm!" - (persze ez túlzás,de jól veszi ki (-talán-) magát !
  Előzmény: nekünk (valamilyen) ... "analóg bronze" (?) (sic!) elnevezésű "csomagra" van előfizetésünk,- (kábeltévé) - és ne bonyolítsam, hogy vagy 34-36...... ?- valahány csatorna (lenne) nézhető... meg van az a "mediabox" "doboz is hozzá... van program, ami csak azon keresztül fogható- meg ellenkezőleg... ( havi 4875 Ft-ért)- de ami a "lényeg"- abban egyetlen német csatorna sincs!
  Utókornak : bár vagy 30 valahány éve (?) vagyunk ugyanannál a szolgáltatónál (!) [-pontosítandó]- ne tudjátok meg "gyerekek", mi és hogyan változott azóta !
  Anno voltak a "jugoszláv" tv. műsorok... aztán lettek a német műsorok (volt vagy 3-4 is !) - volt orosz program is !- meg tudom is én mi nem.
  Szóval : jelenleg ( pár éve...) nincs egyetlen német csatorna sem,- és ez nekem jó! - eggyel kevesebb gond, hogy az "idegenbe szakadt" ismerősömnek kell(ene) arról írogatnom, hogy mi mindent láttam az "ő" tévéjükben! (ki ne feledjem, és volt mindegyikhez még Teletext is ) - na, ennyit.
  (folyt.köv.) :-)
  **********************************

  VálaszTörlés
 2. (2.) Szerencsémre (?)- eddig még csak nem is hallottam a "Szupersztár-kereső" műsorról! Persze, bele-belenéztem (kezdetben) egy-egy magyar "Szupersztár" "Megasztár" és egyéb ilyesmikbe,- ki ne hagyjam az X-faktort sem! - általában csak azért, hogy legyen "alapom" vélekedni róluk!-(meg a számat tépni!...) - nincs is nekem azzal sem különösebb bajom! - ( ezt-azt tudok arról, hogy mi van " a hátterében!"-és kész.)
  Mára részben ez lett a gondom,- (ismétlésért bocs')
  És még többet fogunk fizetni érte!
  ( Hetente (!) olvasom a nézettségi adatokat is... én hülye! ) -
  és sajnálnám, ha erről (ilyesmikről) megfeledkeznénk...
  Ez kell-e nekünk ?
  (Mintha a napokban olvastam volna, hogy kb. 4,4 órát ülünk a tv-előtt ?... de azt a cikket most nem találom.)
  ***********************************

  VálaszTörlés
 3. (3.) ...hogy Freddy Sahlin-Scholl fog-e nyerni ?- (nem tudom)- (kívánom, hogy majd "élje túl" életének esetleges megváltozását...stb.) Amit tudok - (ezt sem írtam napok óta...)
  Cikk: Merkel szerint a multikultúralis állam megbukott. (Google) vagy rövidebben itt :
  Figyelmeztetés
  Hát, talán ennyit ! (részemről)- hangsúlyozva, hogy ki-ki tegye azt, amit jónak érez/lát.
  ********************************

  VálaszTörlés
 4. Bocs' nem a témához tartozik, - viszont csak-csak megemlítem:
  Szilágyi György
  (Bár közismert... csak esetleg nem ez a megfilmesített változata ?)
  [Ha belegondolok, hogy kb. az elmúlt 55-60 évünkről (is) mi mindent lehetne "összeírni?" - hát...lenne mit ! ]

  VálaszTörlés
 5. (Sajnos, valahogy nem találom nagy Bandó András: Hanyas vagy?-47-es -( csak halványan emlékszem rá)- talán @Délim majd segít ?- mint legutóbb a "Szalontüdő" c. filmnél. (aki nem látta volna, nézze meg.)
  Kis kárpótlás :
  Nyugd.levél
  Egy kevés módosítással, ismét elküldhető lenne S.Gabriellának...
  (fő oldalon -bal - a "szalontüdő" )
  *********************************

  VálaszTörlés