2010. október 16., szombat

Zene-varázs

Meghívót kaptam az Origo-Cinké-be, egy hangversenyre. http://www.origo-haz.hu/cinke/cinke/node/12672

 (Sajnos a többi kép olyan gyenge lett, hogy nem érdemes szégyenkezni vele...)
Vívódtam kicsit, hogy elmenjek-e, mert el se tudtam képzelni – ismerve a helyi adottságokat, hol, hogyan lehet ott hangversenyt rendezni.
Hát lehetett ! A ház földszinti „bemutató-terme” zsúfolásig megtelt, pótszékeket kellett beállítani, maguk a rendezők sem számítottak ennyi érdeklődőre.
A Pécsi Vonósok  adtak hangversenyt,  Gyermánné Vass Ágnes pedig csak tovább emelte a  színvonalat és a hangulatot. Vastaps volt itt a javából. A zenekarról itt olvashatsz: http://www.pecsivonosok.hu 
Nagyon jó példa volt ez arra, hogy nem csak sok jó ember, hanem sok zeneszerető ember is elfér kis helyen. Főleg, ha érdemes a zenekarért, a zenéért odamenni.
Most érdemes volt.
Nálam a pálmát tegnap este Jenkins: Palladio-jának előadása vitte el – bár valóban nagyszerű volt  Vivaldi Tél c. darabja is.





1 megjegyzés:

  1. (vasárnap) Még tegnap egy kicsit kutattam a Pécs Tv. archívumban, ott láttam régi felvételeken "beltéri" képeket,- még gondoltam is, hogy kb. ott lehetett megtartva, amit a fotód mutat. A "zenéhez" talán még annyit, hogy - [Pécsváradon jártam szombaton ]- akkor láttam, hogy "nagy erőkkel" parkosítják a Kodály Zoltán Konferencia és Koncertközpont előtti területet. (fák ültetése, stb.) - szóval, az is alakul.

    VálaszTörlés