2010. november 19., péntek

Aki figyelmetlen, annak úgy kell. (Jól Te sosem járhatsz a multikkal szemben !)

Ezen az oldalon olvasható az alábbi mondat:
„Az E.ON egy éven keresztül 10 százalékos kedvezményt nyújt az energiadíjból azon ügyfeleinek, akik az elmúlt időszak gazdasági nehézségei ellenére is pontosan fizették villanyszámláikat az idei évben…A kedvezmény igénybevételével azok a fogyasztók élhetnek, akik 2010-ben minden villanyszámlájukat pontosan befizették, ők akár átlag 4-5 ezer forintot is megtakaríthatnak egy év alatt.”

Elég nagy nehézségek, pokolra-juttató káromkodások árán sikerült bejelentkeznem, bár őszintén szólva mocskos terrorista kényszernek érzem, hogy CSAK interneten lehetett a dolgot intézni – írtam róla anno…Ám  mert 14.000.- Ft körül van a villanyszámlám, megmondom őszintén, 1400.- Ft/hó valóban kedvezmény lett volna.
Tehát bejelentkeztem.
Most megjött a villanyszámlám. Mit gondoltok, mennyi a nagy hanggal beharangozott kedvezményem ???? Írd és mondd,  nettó 441, bruttó 551.- Ft

Sehogy se értettem a dolgot, s  újra rámentem az EON  fenti lapjára. Most már a „kiskapujukat” kutatva végig olvastam ismételten a szöveget. Hát meg is találtam, hol van a dög elásva. (Kár, hogy nem bűzött jobban…). 
A beetető szövegben az áll, hogy az energiadíjból engednek 10 %-ot, s ez a számlának  csak egy része. A hétköznapi emberi agy számára követhetetlen minden más egyéb, amit még felszámítanak, arra nem jár a kedvezmény…
Tehát NEM  a számlád 10 %-át adják kedvezménynek, hanem havi 4-500.- Ft-ot. (Bár végiggondolva a dolgot, egészen ezt se értem, mert mi van ha lényegesen kevesebb, vagy lényegesen több valakinek a számlája az enyémnél ?)

És nehogymá’ most rám támadjon valaki, hogy még az is szép tőlük, hogy ennyit adtak !
Esküszöm, nyugodtabb lenne a lelkem, ha nem adnak semmit ( hiszen jövőre ezt a semmiséget az áremeléssel úgyis visszaveszik, sőt…). Hiszen úgy is ott vernek át, ahol tudnak. Arról már nem is beszélve, hogy  kalapot emelek az előtt, aki az EON számláján eligazodik. Most meg a jótékony szent glóriája lebeg a fejük fölött.
Persze csak addig, amíg meg nem kapja mindenki, az első, szédítően kedvezményes árakon kiszámolt villanyszámláját !!!

Na kérem, így kell ezt csinálni !  

6 megjegyzés:

  1. (szombat)
    Nem is tudom, hogy milyen "érzések" uralkodtak el rajtam !-olvasva mindezt !
    Előzmény : tegnap este nézem/hallgatom Kálmán Olgát (ATV) az "Egyenes beszéd" c. műsorban,- (én őt eddig valahogy "elismertem!" - bizonyos témákban járatosnak (?) tartottam. Tegnap : "levágott" egy szöveget, hogy neki fogalma nincs (!) a gázszámlájáról,-azt sem tudja,mennyi az éves fogyasztása- stb.stb.stb.] Na, ennyi-az előzmény.
    Bocs' -valahogy nem először tapasztalom meg,hogy ezt-azt megküdök neked (és másoknak is)-majd tapasztalom, mintha el sem olvastátok volna ?- vagy csak felületesen. stb.
    Én megírtam azt (mindenkinek) hogy NEM a teljes összegből!- hanem a számlád első sorának (energiadíj) összegből kapod 1 évig a kedvezményt. (10%-ot) - és attól a naptól kezdve, hogy regisztráltattál.
    Így aztán nem is értem, hogy "mi a bajod" pontosan.
    Esetleg azon "duzzoghatsz", hogy (szerintem) diszkriminatív ! - mert nem mindenki tud hozzájutni (online bejelentkezés)- de ne bonyolítsam!
    Mellesleg mi 9206 Ft/hó-t fizetünk és
    a számla első sora (Energiadíj) 5208 Ft - gondolom annak 10 %-a lesz a kedvezmény. (Én még számlát nem kaptam)
    OK!- magánügyed- a fogyasztásod (áram) - mert házunkat ismered, minden bizonnyal több elektromos berendezésünk van ,mint neked !- és mégis "csak" havi 9206 Ft-fizetünk.
    Már csak annyit,- (ne legyek smucig meg demagóg !) valahogy nekem az nem tetszik túlságosan, hogy van egy "réteg", akik ha befizetik az elmaradásukat, vagy annak egy bizonyos részét,- akkor legalább annyit "elenged" nekik az E.ON.
    Na, de ne bonyolítsam.
    (folyt.köv.)

    VálaszTörlés
  2. OK! - én eddig soha meg nem néztem a villanyszámla hátoldalát ! - most látom (az első oldalon energiadíj összesen 5028 Ft) - a hátsó oldalon energiadíj összesen 4166 Ft )- na, de ezen nem fogom itt "gyötörni" magam- majd ha megjön a számlám, csak-csak rájövök. :-) (mennyit adnak...)
    Továbbá : nem először írom !- törvény és annak végrehajt.utasítása tartalmazza,mit kell egy számlának tartalmaznia! Legjobban a "szolgáltatók" az idegesek attól, hogy ilyen számlát kell csinálniuk ! stb.
    Na, de bele sem kezdenék a "gáz ügybe!" - talán máskor.
    Tudom, bizonyára téged nem fog érinteni ( ha évi 1200 m3 alatti fogyasztó vagy) - de ezt-azt már hallottam, mibe is fog kerülni (szintén az E.ON-nak(gáz) - ez a pár napja "kitalált" - szerintem újabb és még nagyobb diszkrimináció! -na, de még nagyon az elején vagyunk...
    Nem feledni !- a VILLANY kedvezményt az E.ON "magától" találta ki! - a GÁZ kedvezményre pedig a "kormány" kötelezi (majd) őket! (stb.) Na, ennyit ! (Nem duzzogni!- szoktátok mondani: "ki a kicsit nem becsüli..." :-) :-)
    Ja !- aztán majd készülj arra, hogy a "gázos" számítógépes rendszer is be fog dögleni ! (ez a jóslatom !) - mert az egészet majd át kell "alakítani!" - ( és nem 2 fillérbe fog kerülni...) :-) :-)
    *******************************
    Na, de politikusaink bizonyára alaposan végiggondolták...

    VálaszTörlés
  3. (3.) Bocs' akit nem érdekelne (gáz) az nem olvassa.
    Sávosan növekvő gázár
    Mellesleg jelenleg havi 17 412 Ft a gázszámlánk. Feljegyzéseim szerint 2009-ben
    jan.01. 10912 m3 (óraállás)
    dec.31. 12440 m3 ( -"- )
    Akkor az egy évben 1528 m3
    és a cikkben ott vannak a sávok.
    Hát, ilyen egyszerű ez... (mondom én...) -igaz, 2009= enyhe tél volt... lehet,hogy a 2010-es évi összes gázunk több lesz ?- majd kiderül...
    2010.01.01-én (kezdet) 12440 m3 óraállás - ma (11.20-án) 13732 m3
    Máig elfogyasztottunk 1292 m3 gázt...( bár még 1,5 hó van vissza az év végéig)-
    Remélem, havi bontásban ...nem érdekel senkit sem. (azt is tudnám... 7 évre visszamenőleg) :-)
    Na, bocs'- mindenkitől.
    Itt a kárpótlás !
    Több ezer recept

    VálaszTörlés
  4. (4.) Csak,hogy alapos legyen az összehasonlításunk!
    Málunk +21C°-ra van állítva a "kazán" - (+21,5C°kikapcsol - +19,5 C°bekapcsol) és ne bonyolítsam. Ne vitassam értelmét annak, hogy van ki éjjeltől-hajnalig lekapcsolja. Ám' tegye ! Én pl. már nem fogok erre a pár napra... éjjel "fagyoskodni!" (stb.)- reggel meg több gáz elmegy a lakás újbóli felmelegítésével (...)
    és a meleg vizet is a gázkazán csinálja. Ja!-és a konyhai tűzhely 4 lapos - de a sütője elektromos.
    Családtagok száma 2 fő.
    Na, ennyit még. :-) :-)
    Nem feledni! SZOMBAT van ! - Hétvége a nol.hu-ban :-) :-)
    ***********************************

    VálaszTörlés
  5. (Savanyúcukor !- csak-csak felbontottam(!) a hetek óta itt heverő borítékokat... aztán tessék ! (lévén 25% ÁFA) - összesen 520 Ft kedvezményt kaptunk!
    Így most a havi számlánk "csak+ 8686 HUF
    Kösz' kedves E.ON ! :-)
    Utókornak : bár még nem kaptam meg...majd 11.30-án... ugyebár a kb. +0,6%-os nyugdíjemelés is kb. ennyi... (esetemben)
    Csupa jó hír... (csak nehogy elkezdjek 15 perc múlva "költekezni" a kis boltban...
    (na, talán majd megírom!)

    VálaszTörlés
  6. Röviden : Láttam,egyre több "retro" utánzat van !(édességben) most nem sorolom. Látom (vegyes gyümölcsízű) Puhakaramella ! [70 g / 12 db./150 HUF g - kérdezem : ez kb. olyan mint anno a Frutti - vagy a stollwerk ?... eladó : nem tudja, vegyem meg és legalább megtudjuk... (nem akartam) - folytatja : csak nem akarsz meghalni úgy, hogy nem tudod meg ?- hátha olyan... mint a régi ! na, megvettem. Hát... olyan frutti féle - csak ragadósabb...és ne akarjátok hogy az összetevőit is leírjam ! vagy igen ?
    citrom,narancs,málna,sárgabarack ízű )[NEM igaz, mert 6 citrom és 6 narancs ízű van benne) - cukor / glükózszirup/ hidrogénezett növényi zsír /víz/ savanyúságot szabályozó anyag : almasav, emulgeálószer : szójalecitin, aromák természetes színezékek : béta karotin, kurkumin, céklavörös,klorofil
    Viszont (garantáltan) magyar termék !
    www.szerencsibonbon.hu
    na- indulok a boltba !- kb. ezek ( villany / gáz...karamell... a kezdő témák ! ) :-) :-)

    VálaszTörlés