2010. november 22., hétfő

A pásztor és a farkasok

(Mostanában mese-idézős kedvemben vagyok...)
Ugye mindannyian ismeritek a mesét a pásztorról, aki  sokszor kiáltott „Jön a farkas!”-t,  akkor, amikor semmi veszély nem fenyegette. Aztán, amikor tényleg jött, akkor már senki se ment segíteni neki….

Napok óta látom/hallom, feje tetejére állt a világ Németországban.  A legvadabb kijelentések hangzanak el minden híradóban, a „várható” november végi terror-cselekményekről. Nem tudom, mit, mennyit mutat a magyar TV, de páncélinges, gépfegyveres  rendőrök sétálnak mindenhol, reptéren, nagy áruházakban, metróban, karácsonyi vásárban….Mindenki gyanús aki él…

Döbbenetes és félelmetes. Nem akarok én most belekezdeni semmiféle politikai/lelkizős mi-miért-be.
Egy biztos,  Shakespeare-rel együtt vallom:  „Ez jóra nem visz, nem vihet soha”
Már egy hónapunk sincs a „Békés karácsonyig”….

Hová romlasz, merre tartasz  világ ? 
7 megjegyzés:

 1. Tényleg - legkomolyabban bocs' - de azért egy-egy hírt több helyről (is) leellenőrizni! Pl. mi is a (valós ) oka - vagy tudom is én ! -
  És sértődés ne essék, ha (én) pl. az angol eseményeket annyira a "szívemre venném"... akkor mit mondjak ?- Így aztán... szerencsés (...) hogy ebben a kies Magyarországban élhetek ! (ha-ha-ha) ?-) gúnykacaj...
  (Remélem, arról meg nem is nagyon tudtál, hogy "milyen szépen" áthaladt az "atomvonat!"- hazánkon...és ugyan má'- ne legyek demagóg ! )
  Pusz' mindenkinek ! :-) :-)

  VálaszTörlés
 2. Bocs' ha nem a témához tartozik,- de ha érintene valakit is,- vagy beszéljetek ismerőseitekkel, akik esetleg túlzottan beleélték volna magukat...
  Becsapós nyugdíj

  VálaszTörlés
 3. Igen!Olvasom és hallgatom a "dolgokat".
  Társadalombiztosításiakat is.Gyermekemet érinti.Engem már semmi.
  Csúnya novemberi esős idő van mifelénk.

  VálaszTörlés
 4. Kedves Fodorka és kedves Olvasók!

  Holnap, november 23-án ismét Pécsre látogatunk. A Pécs2010 Menedzsment Központ Mária utca 9. szám alatti épületében 17 órától tartunk könyvbemutatót.

  A bemutató mellett egy másik érdekességet is elhozunk Pécsre, egy különleges 3D fotó kiállítást Strobl Alajos életéről, utazásairól és műtermi munkáiról. Stróbl Mátyás, a szobrász unokája mutatja be, Strobl Alajosné (Louise) sztereoképeit.

  Sok szeretettel várunk Téged és minden kedves olvasót!
  Reméljük újra látjuk egymást!

  Üdvözlettel Nagy János Ádám , és Ledniczky Lívia

  VálaszTörlés
 5. Derűs(ebb) napot ! Épp' olvasom, hogy előbb-utóbb majd fizetni kell,ha hírekhez akarunk hozzájutni... (stb.) - bár van már most is olyan oldal.
  Elgondoltam, hogy pl. a tegnapi hírért (nyugdíj) - vajon másnap visszakérhetném a pénzt ? -
  Lásd : ma reggelre cáfolták a tegnapi hírt! (keressétek a Google segítségével)
  Az eredeti témához :
  Terrorveszély

  VálaszTörlés
 6. (Mi van velem ?- ma még egyetlen linket sem írtam be jól ? )
  Mémetország,terrorveszély,Merkel
  Nem elfelejteni megnézni a 4. üzenetet sem ! (meghívó)

  VálaszTörlés
 7. Kedves Lívia és Ádám - köszönöm a meghívást, de "technikai" (térd-ízületi gyulladás) okok miatt sajnos nem tudok invitálásotoknak eleget tenni. Remélem, jöttök még Pécsre, s akkor majd találkozunk.

  VálaszTörlés