2010. december 4., szombat

Elandalító muzsika

Hallottam egy zongora-darabot, ami valahogy első hallásra megfogott. Magam sem értem, hogy van ez, vannak zenék, melyek abszolút közömbösek, másak meg „beleégnek” a lelkembe. Ezekhez többnyire valamiféle képeket is „látok” a zene hallgatása közben – ámbár sosem ellenőriztem, hogy a zeneszám címe és az én képzeletem képei mennyire egyeznek. De talán nem is lényeges. Ha megérint a muzsika, az már  egy csoda, amiért hálás vagyok.
Megpróbáltam – sikerrel – kinyomozni mi is volt ez a zeneszám, megosztom most Veletek.

Bevallom a szerzőről sem hallottam még sosem, róla itt olvashattok: http://hu.wikipedia.org/wiki/Yann_Tiersen  a filmről pedig, melyben felhangzik ez a zene itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Am%C3%A9lie_csod%C3%A1latos_%C3%A9lete

8 megjegyzés:

  1. Ez tényleg nagyon szép. Olyan igaz "elvivős" muzsika. Nekem minden művészetben az a szép, az tetszik, ami fölemel és elvisz valahova. Valószínű, hogy ez nem esztétikai alapelv, de nekem valahogy segít.
    Itt jut eszembe: sajnos a könyveknél ma már a "fülszöveg" nagyon becsapós. Sokáig vadásztam egy könyvre ez alapján. Misztikus, filozófikus, lírai....meg világsiker, az írója a kortárs irodalom egyik gyöngyszeme...bla-bla-bla. A múlt héten rábukkantam a könyvtárban. Nagy csalódás volt. Csak azért olvastam végig, mert vártam, csak vártam, hátha tényleg felcsillan benne valami.
    A nagyitelefon remek ötlet. Rengeteget kínlódok Anyu(80 éves) telefonja miatt. Nagyon régi típusú készülék. Minden évben hajtóvadászatot kell indítanom az elhasználódott akkumulátor miatt. Hiába vettem neki új készüléket, nem tudta használni, mert túl kicsik voltak a billentyűk az izületes, öreg újjacskáihoz.

    VálaszTörlés
  2. (szombat) Szt.Borbála napján ! :-)
    Ha lehet, ne keressetek ma ! (?) Kb. perceken belül indulok! ( jön értem az autó,-stb.) és mennék Nagymányokra ! (Program : az új bánya nyitása (felszentelése ?) -és ilyesmik.
    Google : Calamites Kft. meg az újságokból ?
    Na, Jó szerencsét !- nektek. (nekem különösen)

    VálaszTörlés
  3. Bocs' hogy ide írom.
    Számlapumpáló okostelefonok
    Szombati mellékletet is megnézni !

    VálaszTörlés
  4. (szombat)
    (Ha bárki is aggódott volna miatta,...) Szerencsésen hazaérkeztem 16.00.órakor.
    Esetleg nézzétek a tv.híradókat...mert aztán bőven voltak a médiumoktól.
    Ja! + én is !
    Jókat nektek!
    (majd odavesztem az erdőben! - igaz, kb. 20 éve (?) sétáltam ennyit erdőben ?..) vagy 30

    VálaszTörlés
  5. Maga a film sem rossz, legalábbis nekem a kedvenceim közé tartozik, mint ahogy a filmben játszó Audrey Tautou is.
    Én hasonlóképpen voltam a Hannibál c. film zenéjével, egy ideig nem tudtam vele betelni, egy filmzenénél azért mégiscsak érdekes jelenség, hogy önállóan is megáll a film látványvilága nélkül.

    VálaszTörlés
  6. (vasárnap)
    Gyorshír : nem semmi !- mert kb. -4 vagy inkább-5C°-t láttam a hőmérőn! (hó nincs)- pár szó még és megyek is madarakat etetni!
    Hát... ne öregedjetek meg! Én már annak is örülök, ha a beszédet hallom (értem)(filmek/tv) - és "agybajt" kapok, ha a zene erőssége elnyomja a szöveget ! ( Példa - (ám' nevessetek ki...) Shilla királyság (vagy mi a címe) :-)
    @Gopállal egyetértek !- (látva -az egyedül élő 82 éves (?) néni telefonját - (azóta elhunyt) - én cserélgettem pl. elemeket a rádiójában (Szokol!) - az órákban,távirányítóban - is.
    Bocs' de mennem kell...

    VálaszTörlés
  7. Kimaradt ( szakmai továbbképzés!)
    e-Etikett
    és lennének további hírek a "visszakozásról" - ( médiumokkal kapcsolatban) - stb.

    VálaszTörlés