2010. december 16., csütörtök

Költői kérdés


Itt van egy jó cikk az öko-lábnyomról, s alul benne egy számítási módszer. Megnézheted, hogy a tiéd mekkora (t.i. az ökológiai lábnyomod)
Az enyém 2,7
Megdöbbentő, hogy Amerikáé  9,7
Nem tudom, persze, hogy ezek mennyire pontos adatok… Jó öreg közvéleményes múltam figyelmeztet mindenféle adatnál: ne felejtsd el, kik és hányan adták a válaszokat, melyből ilyen-olyan átlagokat számolnak….
Az azonban teljesen egyértelmű, hogy másképp kell/ene élni. De ha ez annyira egyértelmű és szükséges, akkor miért olyan drága minden, ami környezetkímélő ?????????

Csak hogy ezt a most aktuális hó-jég-olvasztó-szóró-izét említsem. 5 kg. 675.- Ft. Egy sarkon álló ház köré, ahol két fronton is járda van,  rendesen lehet majd szórogatni belőle. Egyébként ebben az egész só-tiltásban az bosszant a leginkább, hogy a magánszemélyeknek tilos, de a közutakat továbbra is sóval jégmentesítik. 
Kép: http://www.kautz.hu/hun/index.php?option=com_content&task=view&id=98&Itemid=6

6 megjegyzés:

  1. Csak tényközlés : épp' pár napja töltöttem ki egy ehhez nagyon hasonlót,- (több ilyen is létezik)
    Tényközlés : igyekeztem becsületesen kitölteni ezt és az én esetemben 2,5-et kaptam. (megjegyzem pl. tehetek-e arról, hogy pl. egyáltalán nem komposztálok- stb.) Persze, ha nem is ehhez,- (másfajtákhoz) lenne további észrevételem,- de lényegtelen.
    Abbahagytam az önkormányzat ülésének nézését/hallgatását. Nem dühítettek fel!- csak valahogy "kedvem szegték! Na, akkor januártól tovább csökkenhet a "lábnyomod!" - Elfogadva a 8% hulladékszállítási és a 8% víz és csatornadíj emelés !
    [Állítólag a vízszámlák 50%-a hibás (!) - és kb. 10%-nyi vízóráról nem is tudnak(!) - kintlévőségek mindkét esetben több mint 100 millió HUF ...és ilyesmik. ]
    hagyján ! - egy egész pohár teát (!) ráöntöttem a billentyűzetre! Éljen ! - (most legalább le van mosva!-is...) - az íróasztal...meg a padló is le /felmosva! :-)

    VálaszTörlés
  2. Na, akkor - ha bárki is "elbízná" magát attól, hogy de kicsi a lábnyoma... én meg ezt töltöttem ki a napokban
    Ökolábnyom
    Itt meg (becsületesen kitöltve) 6-7,8 hektárnyi a lábnyomon !
    (Kérdem én, nem mindegy az, hogy mennyi vízcsapunk van a házban ? - (nekünk van vagy...5 db.) - mert a lényeg az az, hogy azon mennyi vizet fogyasztasz! (stb.)
    Kedvelt kérdésem : meg tudod-e mondani, hogy kb. mennyi elektromos berendezésed van otthon ? - ( alaposan végiggondolni!...)
    Na, valahogy ennyit ehhez a témához !

    VálaszTörlés
  3. Én sajnos nem dicekedhetem a hármasommal. Igaz, négyzetméterben sokat foglalok el egyedül. Ha fiatalabb lennék, biztosan megpróbálnám csökkenteni az egy főre jutó négyzetmétert.Úgy látszik az sem segített, hogy vegetariánus vagyok. Ha nagyobb elektronikai beruházásra kerül sor (mindig csak akkor, ha már a korábbi totálisan megadta magát), bizony sokszor gátat szab az energiatakarékosságnak a pillanatnyi fizetőképesség. Ami viszont tényleg aggaszt,a túl sok műanyag palack, mivel nem tudom maginni a csapvizet, és mindig ásványvizet iszom. Komposztálni se nagyon tudok, legfeljebb néha az ismerősöm kertjében, ha épp nem jön le az új barátnője.

    VálaszTörlés
  4. Re3 Tipp Gopálnak !
    Persze, a csillagot a tetejére nem ajánlom...
    (aki nem látta volna a tv-ben)
    PET palack tippek

    VálaszTörlés
  5. palackok itt is voltak

    Persze, tudom én milyenek a kérdőívek (említettem is) meg a rájuk adott válaszok...Mindenféle számoktól függetlenül nekem sem tiszta teljesen a lelkiismeretem, de legalább a jószándék megvan bennem.A semminél az is több.

    VálaszTörlés
  6. (péntek) 12/17/ - 08.20.óra -
    csak tényközlés : mivel kb. 5 órája "talpon vagyok!" - "engedelmetekkel"- nálam most OFF! -
    Én (is) (?) ma már (péntek) "rendesen odatettem magam" a ..."közért!" -
    (nem tévesztendő össze a mozaikszóval !- stb.) Így aztán...lepihennék... hogy a (majd) becsengető postás -t "halljam!" - (Utókornak : bizony!- ma kapom a decemberi nyugdíjamat!- stb.)
    Szót sem, hogy "tanulmányozom" a 2 napja érkezett "nyugdíjas kártyámat" (?) - vagy mit is... de arról majd máskor !
    Pusz' mindenkinek... a kb. 15-16 óra körüli jelentkezésig !
    *********************************
    Persze, mevettem :
    benne a mellékletek

    VálaszTörlés