2010. december 17., péntek

Mindenbe belepiszkálunk….

Látom tegnap a Tv-ben, hogy  azzal kísérleteznek, miként lehetne már a tehénben csökkenteni a tej zsírtartalmát… Először azt hittem, rosszul értem, de aztán viszonylag hamar kiderül, hogy nem, nagyon is jól értem én, csak egyszerűen agyilag nem vagyok képes felfogni…
De tényleg, most gondoljatok bele, miért kellene már a tehénben zsírtalanítani a tejet ? Nem elég lefölözni fejés után ?  Nem lesz a tejben zsír, akkor nem lesz tejföl és nem lesz tejszín és elfelejtheted végleg a vajat…. Pfuj… ronda, gusztustalan dolgok… hiszen elő lehet állítani azokat már mindenféle génkezelt szójababból  is.

Egyébként halvány fogalmam nincs, hogy azok az ételek valójában azok-e még, amiket eszem. Mert kinézetre paradicsom-szerű a paradicsom, és (ugye pár napja írtam) sütőtök szerű a sütőtök - és sorolhatnám, de eltűntek a régi jó ízek, csak azért mert valaki javítani akart valamit – illetve azt hiszem többet akart, mint amennyit a természet „magától” is adott volna.

Hát igazodj el !
Kezdek annyira öregedni, hogy gyakorta arra kell gondolnom: nem értem én már ezt a világot…

3 megjegyzés:

  1. (péntek ) Bár épp' végeztem egy tegnapi hozzászólással - és jeleztem, hogy kb. 15-16 óráig visszavonulnék...
    ( tegnap este - félálomban ?-kattintgatva ... néztem pl. a Kodály Központból a megnyitót...és F.Sádort is (Showder) - na, utóbbiban volt a "Nelly" nevű tehén !- stb.
    Ill. régebben (?) már kitárgyaltuk pl. a "zöld színű!" tojást...( meg a koleszterinmenteset..) stb. Így aztán...( sértődés ne essék!) különösebben nem "izgat" - mibe "piszkálnak bele" vagy sem !
    [ Aki pl. hisz abban, hogy olyasmit vesz a piacon ("őstermelőtől"...) ami "jaj,de nagyon egészséges!" - ám, vegye meg !- egye !- és ilyesmik !
    Itt is csak azt írhatom ! Pusz' mindenkinek ! :-)
    *********************************

    VálaszTörlés
  2. Jó neked: Te most kaptad meg a nyugdíjadat, én meg a kétharmadát már el is költöttem, pedig nem iszom, nem dohányzom... és még mi mindent nem csinálok ... mégis, úgy olvad el a pénz, mint Fifi kutya a velőscsonttól.
    A mindenbe való belepiszkálás valóban a végünket jelentheti. Nem értem, honnan veszi magának az ember ezt a határtalan önbizalmat, hogy azt hiszi: mindent jobban tud. Pedig már a vak is kezdi látni, hogy elég egy dolgot "tökéletessé" tennünk, és máris sikerült tömegkatasztrófát előidéznünk.

    VálaszTörlés
  3. szombat / 05.30.óra - Pécs : kb. -4C°- és hóesés ! vajon mióta ?- mert max. 1 órán beül meg kell kezdeni a takarítását... (lakosságnak... mert 7 éve még nem láttam "mást" errefelé"...)
    OK!
    Csak tényközlés :
    Má' nem leszek hülyébb !
    Az erő legyen velem!
    OK!- meg aki még megy lapátolni ! (vele is!)

    VálaszTörlés